Padlizsán és virsli chips…
2014. szeptember 02. írta: Klarissza24

Padlizsán és virsli chips…

Élvezeti értéke fenomenális!

 

Padlizsán & virsli chips7

 

Különleges bundában sült – saját fejlesztésű -, 30 perces vacsora, amit nem lehet megunni… isteni finom, ropogós, laktató, és persze, hogy így egészséges is…

 

Padlizsán & virsli chips5

 

Érdemes kipróbálni…, a gyerekek egyszerűen odáig vannak érte. Elkészítése, szuper egyszerű… erre bizony könnyű rászokni…:)

 

Padlizsán & virsli chips2

Padlizsán és virsli chips
Hozzávalók:
2,5 ek tönköly teljeskiőrlésű búzaliszt
2,5 ek kókuszliszt
½ sütőpor
4,5 ek kukoricakeményítő
1 csipet *Himalája só
2 csipet *ötbors fűszerkeverék – mozsárban összetörve 
2 tojásfehérje
150 ml hideg sör vagy szénsavas ásványvíz

Sütéshez:
kókuszzsír
kisebb padlizsán – vastagabb karikára vágva
5 db jó minőségű frankfurti pulyka virsli
1 ek tönköly teljeskiőrlésű búzaliszt

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

 

Elkészítés:
A liszteket elkeverjük a sütőporral, a kukoricakeményítővel, a sóval és a borssal.

Padlizsán & virsli chips1

A tojásfehérjét, robotgéppel habosra keverjük, közben teszünk bele egy ici-pici sót, így jó keményre tudjuk felverni a tojásfehérjét.

Padlizsán & virsli chips4

A sört vagy a szénsavas vizet, lassan a lisztes keverékhez öntjük, óvatosan, folyamatosan simára kevergetjük egy habverővel. Ha kész, óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje habot is, de ezt már egy műanyag lapáttal, vagy fakanállal tesszük.

Padlizsán & virsli chips3

Egy serpenyőben hevítsünk fel kókuszzsírt.

Amíg melegszik a zsiradék, addig egy tányérban tegyünk 1 ek lisztet és forgassuk meg a virsliket, és a karikára vágott sózott, borsozott padlizsán szeleteket.

Padlizsán & virsli chips2

Ezt követően mártsuk a masszába és forró kókuszzsírban süssük ropogósra, akkor jó, amikor szép arany barnára sült.

Padlizsán & virsli chips5

Ha készen vagyunk chili szósszal tálaljuk, vagy bármilyen szószt tálalhatunk hozzá.

Padlizsán & virsli chips4

*Tipp: én fa nyársakat beáztattam kb. 10 percre vízbe, ezzel szúrtam át végig a virslit és a padlizsánt, - lisztezés előtt -így amikor a masszába mártom, akkor csak a nyárs végét kell fogni, és rögtön a forró zsiradékba tenni.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

 

süti beállítások módosítása