Az egyszerűsége teszi, olyan különlegessé ezt a süteményt!
Az éjszaka csábítása, hiszen olyan sötét, mint az éjszaka, és akár buli után is csemegézhetsz belőle. :)
Munkahelyi süti napra készítettem ezt a finomságot. Olyan süteményt kellett kitalálnom, amit tej érzékenyek is fogyaszthatnak. Viszont ezzel a sütivel egy nagy baj van! Mire megkóstolnám, mindig megeszi valaki az összeset! Imádni való finomság, kezdőknek is ajánlom.
Ha egyszer kipróbálod, azt hiszem, minden héten ezt szeretnéd majd enni, hiszen ennél egyszerűbb, gyorsabb nincs is, csak összekevered és már is sütheted, és tényleg, ha buli után hazaérsz, persze, hogy éjszaka is csemegézhetsz belőle, mert igazi éjszakai kedvenc, mert, nasizni jó… :)
Narancsos-Csokoládé puding torta
Hozzávalók:
Csokoládé puding:
1 csomag csokoládéízű pudingpor főzős és cukormentes - gluténmentesen itt
½ liter laktózmentes tej
1 tábla 70-85% étcsokoládé „Lindt Excellence”gluténmentes étcsokoládé itt
4 ek kókuszcukor
2 narancs reszelt héja
1 db narancs leve
2 tojás
2 ek kókuszcukor vagy barna nádcukor
4 ek kókuszolaj
Száraz anyagok:
2 ek Holland kakaópor
17 dkg Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt - Aldiban is kapható
5 dkg Nagykun rizsliszt itt - Sparban is kapható
1,5 csomag sütőpor
(aki nem gluténérzékeny, az használhat 22 dkg Bio tönköly fehér búzalisztet)
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt.
Egy tálba a száraz anyagokat kimérjük, és elkeverjük. Ha kész tegyük félre.
A pudingport egy kevés hideg tejjel elkeverjük. Ezt követően hozzáadjuk a többi tejet, és sűrűre főzzük, folyamatos kevergetés mellet, majd ahogy kezd sűrűsödni, beletördeljük a tábla csokoládét, szépen elolvad benne és jó csokoládés lesz a pudingunk.
Ha kész, elzárjuk a hőt, és a fenti mennyiségű cukorral ízesítjük, elkeverjük, és hagyjuk kihűlni. Ha félig kihűlt reszeljük bele a narancs héját és adjuk hozzá a levét is.
Egy tálba a tojásfehérjét, egy pici csipet sóval habosra felverjük. Ha elkészültünk, akkor a tojás sárgáját cukorral habosra kikeverjük.
Ezt követően a kikevert cukros tojáshoz, hozzáadjuk az olajat, jól elkeverjük. Utána fokozatosan három kanalanként a lisztet és közben pedig lazítjuk a csokoládé pudinggal. Tehát felváltva liszt és pudingkrém.
Ha kész, akkor a csokoládés masszához, egy spatula vagy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot. – Először csak egy kanállal, utána mehet a többi tojásfehérje hab -.
Egy kapcsos tortaformába tegyük sütőpapírt, oldalát vékonyan kókuszzsírral vagy vajjal kenjük körbe ki, és öntsük bele a csokoládé pudingos kakaós masszát.
Előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük. – 30 percnél tűpróba -.
Ha megsült a sütink, hagyjuk egy kicsit hűlni, amikor már jó, akkor vágjuk fel, és szórjuk meg kókuszcukorral, vagy porcukorral.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza