Ugye milyen csodálatos, ha sok van a jóból?
Egy falatnyi boldogságot varázsolhatunk, a keto napjaink pillanatához!
Diós-csokoládés kosárkák KETO
Hozzávalók:
4 db tojás
100 g darált magyar dió vagy pekándió
5 csapott ek eritrit
egy csipet Himalája só
1 kk sütőpor
30 g olvasztott vaj (vaj és nem margarin!)
fél tábla 70% étcsokoládé gluténmentes, cukormentes - durvára vágva
Diós-csokoládés kosárkák KETO
elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt, 180 fokra.
A tojásokat válasszuk szét, fehérjét verjük fel egy csipet sóval, sárgáját az eritrittel keverjük ki. Majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, elkeverjük. Ezt követően a dióval, sütőporral elkevert száraz alapanyagot is adjuk hozzá. Majd a felvert tojásfehérjét, óvatosan keverjük el, a csokoládé háromnegyedét adjuk hozzá, és azzal is keverjük el.
Ezután muffin formába töltjük, egész dióval és a maradék étcsokoládéval megszórjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 percig süssük, nekem ennyi kellett a gázsütőmön.
Hagyjuk kihűlni. Tálalásnál megdarált eritrittel megszórjuk. Fagyasztható is.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza