Gyors egytálétel ízekkel!
Imádom a rakott ételeket, mert nagyon egyszerű elkészíteni, és jól lakunk vele.
A keto étrendbe mellőzük a krumplit, így a rakott krumpli nem jöhet számításba, nem gyere be, de az is finom. Viszont ez a csirkés rakott sajtos brokkoli verhetetlen finomság, igen ebben van hús is, sajt is és sok - sok íz, mind a 10 ujjadat megnyalod utána. :)
Csirkés rakott sajtos brokkoli KETO
Hozzávalók:
500 g csirkemell csíkokra vágva
kaliforniai paprika (sárga-piros-zöld)
200 g bacon szalonna kockára vágva
1 db vöröshagyma
1-2 db zöldhagyma szárával együtt
1 db paradicsom
30% habtejszín (zacskós)
brokkoli blansírozva
kókuszzsír és vaj (vaj és nem margarin!)
Fűszerek: (ízlés szerint)
ötbors durvára őrölt
Mediterrán grill fűszerkeverék
cayennen bors
chili pehely
Himalája só
Tetejére:
30% habtejszín (zacskós)
30 dkg trappista sajt reszelve
A hozzávalóknál lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Csirkés rakott sajtos brokkoli KETO
elkészítése:
A brokkolit, forrásban lévő, 1 kk-nyi sós, fél mk-nyi szódabikarbónás (ettől szép zöld színe marad) vízbe dobjuk, és 6 percig blansírozzuk. Majd jeges vízbe szedjük, vagy hideg vízbe leöblítjük. Így leállítjuk a főzést a brokkolinak. Tegyük félre a további felhasználásig.
A csirkemellet vágjuk csíkokra majd a bacont is, ezután a hagyma, paprika és a paradicsomot.
A serpenyőbe hevítsünk egy ki kókuszzsírt és vajat, pirítsuk meg a bacont (felét vegyük ki), majd rá a hagyma, paprika, majd a paradicsom. Ezután tegyük rá a csirkemellet, és pirítsuk tovább, a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük. Ami háromnegyedig készen van, öntsük fel tejszínnel, és adjunk hozzá a fele reszelt sajtot.
Majd egy jénaiba vagy tepsibe rétegezzük, mehet a brokkoli a tepsi aljára, rá a csirkemelles ragu, friss kaliforniai paprikával, zöldhagymával, pirított baconnal megszórjuk, majd mehet rá a reszelt sajt, megint a brokkoli, rá a tejföl és reszelt sajt.
Ezt követően mehet az előmelegített 180 fokos sütőbe, kb. 30 percre, akkor jó, amikor szép aranybarna a teteje.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza