Egy fincsi zöldségesleves, igazán jól jön!
Szinte érezni benne az egészséget!
Ha ünnepek után vágysz egy kis egyszerű, de egészséges finomságra, érdemes elkészíteni.
Kolbászos zöldségleves KETO
Hozzávalók:
4 db debreceni csípős kolbász
bacon
1 db cukkini
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 szál újhagyma
2 szál szárzeller vagy zeller
¼ kelkáposzta
4 ek kókuszolaj
Fűszerek:
Himalája só – ha szükséges
ötbors fűszer darált
cayenne bors
1 púpos kk kalocsai pirospaprika
3 db marhahúsleves kocka gluténmentes
Tálalás:
20%-os tejföl
petrezselyem
bazsalikomlevél – ízlés szerint
A hozzávalóknál lévő fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1
Kolbászos zöldségleves KETO
elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk, a debrecenit karikára vágjuk.
Ezután kókuszolajon elkezdjük pirítani a bacont, majd rá a hagymákat, majd a fokhagymát is hozzáadjuk, amikor érezzük a fokhagyma illatát, mehet bele a felkockázott zöldpaprika, paradicsom a szárzeller vagy zeller, majd a sárgarépa is és tovább dinszteljük magas hőfokon kb. 2 perc, majd lehúzzuk a hőről, és fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és felforraljuk.
Majd mehet bele a cukkini és a kelkáposzta és készre főzzük.
Amíg fő a leves, a felkarikázott debrecenit egy serpenyőbe (zsiradék nélkül) megpirítjuk, majd a leves végén hozzáadjuk, és még pár percig főzzük. Találásnál megszórjuk petrezselyemmel és bazsalikommal és tejföllel kínáljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza