Sok finomsággal és ízzel!
Ha nincs sok időd, de nagyon éhes vagy, ezt készítsd el. Isteni finom! Bizton állíthatom, hogy nem maradsz éhes. :)
Padlizsános-spenótos gyors pizza KETO
Hozzávalók:
1 db padlizsán - megsütve
zsíros túró
kis darab trappista (levágtam egy kis darabot egy 20 dkg sajtból, talán 5 dkg lehet) – apróra felkockázva
1 zacskó mozzarella fele
4 db tojás
kaliforniai paprika (zöld-piros-sárga) - majd összekeverjük a színeket
zöldhagyma - apróra vágva
baby spenót
1 kk vaj (vaj és nem margarin!)
1 kk kókuszzsír
Fűszerek:
Himalája só
cayenne bors
ötbors durvára darált fűszer
Padlizsános-spenótos gyors pizza KETO
elkészítése:
Én mindig előre dolgozok a padlizsánnal, így ha kész és kihűlt dobozolom, és mehet a hűtőbe felhasználásig, ha máshoz szeretném, persze ha padlizsánkrémet készítek akkor azonnal felhasználom.
Így tettem most is, ebből lett ez a fincsi padlizsános-spenótos gyors pizza.
A padlizsánt mossuk meg, és töröljük szárazra. A padlizsánt nyílt, erős lángon kell megsütni, én a gáztűzhely platniját használtam, kiválóan bevált, így finom füstős ízel lesz. Viszont kerti grillen is megsüthető. Vagy sütőben, grill sütőbe, viszont ebben az esetben nem lesz olyan füstős íze.
Akkor jó, amikor a padlizsán héja megszenesedik, mert annál finomabb a belseje, istenien füstös ízt add neki. Arról nem is beszélve, hogy imádom, amikor sül a padlizsán, ellenállhatatlan illattal árasztja el a konyhát.
Ha készen vagyunk, tegyük egy fa vágódeszkára, 5 percig pihentetjük, majd kettévágjuk egy lapos fakanállal, és kikanalazzuk szépen a sült, füstős belsejét, vagy egészben hagyjuk és óvatosan, lehúzzuk a külső héját.
Szóval mehet a hűtőbe dobozolva, és készülhet belőle ez a gyors pizza is.
Ezután a tojást verjük fel, a kaliforniai paprikából egy-egy szeletet levágunk, majd apróra vágjuk, a zöldhagymával együtt, majd egy teflon serpenyőbe, tegyünk 1 kk-nyi vajat és kókuszzsírt, forrósítsuk fel, majd vegyük le a hőt, (ez fontos) és mehet bele a felvert tojás, szórjuk meg kaliforniai paprikával, zöldhagymával, tegyünk kis halmokat rá a padlizsánból, majd szórjuk meg trappista sajttal, és túróval, a tetejére mehet a mozzarella sajt, és alacsony hőfokon (tartalékon) süssük meg, a végén tegyük rá a spenótot, sózzuk, borsozzuk, cayennen borssal ízesítsük.
Amikor az alja szép aranybarna, már kész is. (nem kell megfordítani, szépen tartalékon átsül a teteje is.)
Szép cikkekre vágjuk, és már is ehetjük.
Ezt láttad már? További gyors pizza receptem a rohanó hétköznapokra, így tuti nem lesz unalmas az étkezésed:
https://fincsifalatka.blog.hu/2021/08/31/avokados_sonkas_pizza_keto
https://fincsifalatka.blog.hu/2021/08/23/grill_csirkes_sajtos_pizza_keto
https://fincsifalatka.blog.hu/2021/08/09/cukkinis_kolbaszos_sajtos_pizza_keto_330
https://fincsifalatka.blog.hu/2021/07/27/kolbaszos_peperonis_sajtos_pizza_aszalt_paradicsommal_padlizsannal_keto
https://fincsifalatka.blog.hu/2021/10/01/husos_pizza_keto
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza