Ennél gyorsabb már nem is lehetne!
Háromlépéses gyors ropogós tallér. :)
Ha sós süteményre vágysz, akár ünnepekre, vendégvárónak is kiváló, és nem is kell stresszelni magunkat, mert gyorsan készen van.
Sőt bármikor jól jön, sőt kiváló akár valamilyen szendvics alapnak is, ha pld. ketozol, diétázol, de viheted simán munkába is, útközben lévő fincsiség is lehet.
Nem is szaporítom a szót, érdemes elkészíteni, isteni finom.
Sajtos tallér KETO
Száraz hozzávalók:
170 g mandulaliszt
egy kis csipet őrölt kömény
egy kis csipet őrölt szerecsendió
½ kk szódabikarbóna
½ kk Himalája só
Nedves hozzávalók:
60 g reszelt sajt
60 g vaj (vaj és nem margarin!) én Ír vajat használok (szobahőmérsékletű legyen)
1 tojás
2 púpos ek mascarpone (szobahőmérsékletű)
½ kk Himalája só
Sajtos tallér KETO
elkészítése:
Kimérjük a száraz hozzávalókat, keverjük el és tegyük félre.
Ezután egy tálba tesszük a nedves hozzávalókat, és jól elkeverjük, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat. Szintén keverjük össze, majd a kezünkkel gyúrjuk egyneművé.
Ezután golyókat formázunk belőle, és gofri sütőben megsütjük. Vagy 180 fokos előmelegített sütőbe készre sütjük, (sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük), akkor jó, amikor szép aranybarna lesz.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza