A brokkoli és a sajtszósz házassága a mennyekbe köttetett!
Egyszerűen tökéletes. :)
Amikor nincs sok időd, és gyorsan kell valami ebéd vagy vacsi, érdemes elkészíteni ezt a finomságot.
Pirított brokkoli sajtszósz mártással KETO
Hozzávalók:
brokkoli
kókuszzsír és vaj (vaj és nem margarin!) vagy sült zsír maradék
Fűszerek: (ízlés szerint)
ötbors durvára őrölt
cayennen bors
chili pehely
sültburgonya fűszersó szerecsendióval
Sajtszósz:
Házi sajtszósz KETO
180 ml 30% habtejszín (zacskós)
4 db milfina háromszög sajt (Aldiban vettem)
1 doboz mascarpone fele vagy tejszínes dobozos krémsajt fele
100-150 g trappista sajt reszelve
chili pehely
ötbors őrölt fűszer
cayennen bors
A hozzávalóknál lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek

Pirított brokkoli sajtszósz mártással KETO
elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, beletesszük egy tepsibe, és megfűszerezzük, meglocsoljuk olvasztott kókuszzsír és vaj keverékével, vagy sült zsír maradékkal, ha van. Majd 200 fokos előmelegített sütőbe tesszük kb. 20-30 percre.

Amíg pirul a brokkoli készítsük el a sajtszószt, mondanám mint a moziban, de ez annál is finomabb. :)
Egy lábasba beleöntjük a tejszín és elkezdjük felmelegíteni, amikor már meleg, beletesszük a háromszög sajtokat és elkeverjük, úgy hogy elolvadjon a sajt. Ezt követően adjuk hozzá a tejszínes krémsajtot, ha ez is elolvadt, akkor következhet a lereszelt sajt, ezt viszont fokozatosan adagoljuk, mindig várjuk meg, amíg elolvad az előző adag, amit beletettünk. Kapcsoljuk le alatta a hőt.
Ízesítsük a chili pehellyel, ötbors fűszerrel és cayennen borssal. Egy másik ízesítésű sajtszósz receptemet itt találod.
Amennyiben túl sűrű lenne, hígítsuk még tejszínnel. A lényeg jól keverjük el. Nem kell forralni, a lényeg mindig, hogy elolvadjon a sajt. Akinek nagy a családja, az duplázza meg az adag mennyiséget.
Ezt a sajtszószt sok mindenre lehet használni, bármilyen zöldségköretre, vagy nyers zöldséghez, vagy nachos tálhoz, vagy tortilla chipshez recept itt.
Ha kész a brokkoli, öntsük nyakon sajtszósszal, és szórjuk meg cayennen borssal. De lehet rá pirított bacont is sütni.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza