Ha este mozi helyett esetleg letöltenétek egy filmet, ezt a finomságot ki ne hagyjátok!
Én így készítem, tökéletesre fejlesztett házi sajtszószom a család imádja, friss zöldséggel, nachossal, tényleg olyan, mint a moziban., csak sokkal jobb. :)
Egy finom mártogatóssal igazi élmény és a család nem csak pop-cornt fog kérni az esti filmhez. Pikáns szósszal a legjobb, de csak óvatosan a csípőssel, ha gyerekeknek készül, azt el lehet hagyni… Isteni finom, és abbahagyhatatlan finomság, sőt vendégvárónak is kiváló, hamar elkészíthető. Nem győzőm készíteni. :) Ha nagy a vendégsereg, növeljétek meg az anyaghányadot.
Házi sajtszósz KETO
Hozzávalók:
1 nagy zacskó sós natúr tortilla chips - (Keto étrendet követők hagyják el, vagy keto chips vagy nyers zöldséget használjanak!)
Kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
sárgarépa
Sajtszószhoz:
100 ml 30% habtejszín (zacskós)
egy löttyintésnyi fehérbor
4 db milfina háromszög sajt (Aldiban vettem)
1 doboz mascarpone fele (Keto), vagy tejszínes krémsajt fele
7 dkg gouda sajt reszelve
egy csipet chili pehely
egy csipet ötbors őrölt fűszer
½ kk cayenne bors
1 db apróra vágott fetával töltött cseresznyepaprika, vagy natúr savanyított cseresznyepaprika – aki szereti a csípőset, ízlés szerint, de elhagyható, főleg ha gyerekeknek is készül
1 ek majonéz (Keto étrendet követők, Ajoli mártást használjanak recept itt vagy ezt)
A hozzávalóknál fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Házi sajtszósz KETO
elkészítése:
Egy lábasba beleöntjük a tejszín és a fehérbort, ezt elkezdjük felmelegíteni, amikor már meleg, beletesszük a háromszög sajtokat és elkeverjük, úgy hogy elolvadjon a sajt.
Ezt követően adjuk hozzá a tejszínes krémsajtot, ha ez is elolvadt, akkor következhet a lereszelt sajt, ezt viszont fokozatosan adagoljuk, mindig várjuk meg, amíg elolvad az előző adag, amit beletettünk. Kapcsoljuk le alatta a hőt.
Ízesítsük a chili pehellyel, ötbors fűszerrel és cayenne borssal. Majd igény szerint, vághatunk fel apróra fetával töltött cseresznyepaprikát, vagy natúr savanyított cseresznyepaprikát, és ezt is hozzá keverjük, persze, aki szereti a csípőset. A végén keverjünk bele egy evőkanál majonézt.
Amennyiben túl sűrű lenne, hígítsuk még tejszínnel. A lényeg jól keverjük el. Nem kell forralni, a lényeg mindig, hogy elolvadjon a sajt. Akinek nagy a családja, az duplázza meg az adag mennyiséget.
Vágjuk csíkokra a színes kaliforniai paprikákat, sárgarépát, spanyol zellert és kínáljuk nachossal a sajtszószt, megszórhatjuk chili pehellyel is a tetejét, vagy a cseresznye paprikát apróra vágás helyett, a tetejére is karikázhatjuk, ki ahogyan szereti. Nekem mondjuk jobb, ha apróra vágom és belekeverem, mert így nem olyan nagyon égeti a szám az erős paprika. :)
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza