Az én kis ketos pizzáim, imádom őket :)
Szerintem olyan kis cukik, szépek és finomak, arról nem is beszélve, hogy gyorsan elkészülnek és laktató.
Cukkinis kolbászos sajtos pizza KETO
Hozzávalók:
1 db saláta cukkini
kis darab trappista (levágtam egy kis darabot egy 20 dkg sajtból, talán 5 dkg lehet) – apróra felkockázva
bacon – kockára vágva
kis száraz kolbász – karikra vágva
4 db tojás
kaliforniai paprika (zöld-piros-sárga) - majd összekeverjük a színeket
zöldhagyma - apróra vágva
1 kk vaj (vaj és nem margarin!)
1 kk kókuszzsír
Fűszerek:
Himalája só
cayennen bors
ötbors durvára darált fűszer
Cukkinis kolbászos sajtos pizza KETO
elkészítése:
A cukkinit vágjuk fel karikára, majd tegyük félre.
Ezután a tojást verjük fel, a kaliforniai paprikából egy-egy szeletet levágunk, majd apróra vágjuk, a zöldhagymával együtt, majd egy teflon serpenyőbe, tegyünk 1 kk-nyi vajat és kókuszzsírt, forrósítsuk fel.
Majd vegyük le a hőt, (ez fontos) és mehet bele a felvert tojás, szórjuk meg kaliforniai paprikával, zöldhagymával, baconnal, kolbásszal, cukkinivel, trappista sajttal, és a tetejére mehet a mozzarella sajt, és alacsony hőfokon (tartalékon) süssük meg, sózzuk, borsozzuk, cayennen borssal ízesítsük.
Amikor az alja szép aranybarna, már kész is. (nem kell megfordítani, szépen tartalékon átsül a teteje is.)
Szép cikkekre vágjuk egy ollóval, és már is ehetjük, a tetejét megszórhatjuk petrezselyemmel. Nagyon laktató, én nem tudom megenni egyszerre az egészet.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza