Mindig jól jön egy krémesen lágy pohárkrém, ha gyorsan szeretnél valami fincsiségre szert tenni. :)
Gyerekeknek, családnak feldobhatod még egy kis gyors fahéjas sütivel, recept itt.
Ribizlis mascarpone pohárkrém KETO
Hozzávalók:
30 dkg fagyasztott ribizli, szezonba pedig friss
3 ek eritrit
3 ek mascarpone - szobahőmérsékletű
3 ek 20% tejföl
egy kis tejszín a lágysága miatt - ízlés szerint
Ribizlis mascarpone pohárkrém KETO
elkészítése:
Ribizlis gyümölcsös öntet:
A fagyott ribizlit tegyük egy tálba és szórjuk meg 3 ek eritrittel, majd tegyük félre, hogy kiolvadjon és levet eresszen.
A szobahőmérsékletű mascarpone krémet, keverjük el a tejföllel és egy kis tejszínnel, majd tegyük félre, itt nem kell bele eritrit, hiszen a ribizlis öntetet már édesítettük.
Ezt követően, a pohár aljára kanalazzuk a ribizlit, majd rá a mascarpone krémet és még a maradék ribizlis öntetet. És már ehetjük is, aki szeretné még tejszínhabbal díszítheti, de csak tudjátok, keto étrendnél, 30% állati (zacskós) tejszínt verjünk fel és használjunk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook, instagram oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
https://www.instagram.com/fincsifalatka.blog.hu/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza