Thai sült csirkecombok/tepsis burgonyával és csalamádéval...
2015. szeptember 20. írta: Klarissza24

Thai sült csirkecombok/tepsis burgonyával és csalamádéval...

Távol kelet fűszer ékkövei, igazi gasztro élmény egyszerűen és gyorsan, érdemes elkészíteni, egy kulináris élvezettel gazdagodhattok…

 

Thai sült csirkecombok-tepsis burgonyával és csalamádéval5

Akár egy rohanó hétköznapok villámgyors vacsorája vagy egy hétvégi finom ebéd, vacsora, bárhogyan is döntesz, a lényeg, hogy semmi fakszni, csak szórd és fűszerezd, és már sütheted is...

 

Thai sült csirkecombok-tepsis burgonyával és csalamádéval

 

Ennél könnyebb előkészület nincs is, csak 15 perc és mehet a sütőbe, ahol a Thai csirkecombok és a fűszeres burgonyánk, már csak magányosan tölti az idejét, a végeredmény pedig egy isteni finom és egészséges mediterrán étel… :)

 

Thai sült csirkecombok-tepsis burgonyával és csalamádéval4 

Thai sült csirkecombok/tepsis burgonyával és csalamádéval
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
7-8 szem közepes burgonya

Fűszerek:
*Thai fűszerkeverék
* Serpenyős burgonya fűszersó

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

Thai sült csirkecombok-tepsis burgonyával és csalamádéval7 

Elkészítés:
Melegítsük elő a grill sütőt vagy a sütőt.


A csirkecombokat a Thai fűszerkeverékkel befűszerezzük és tegyük félre egy 15 percre, amíg a krumplival foglalkozunk.

Thai sült csirkecombok-tepsis burgonyával és csalamádéval

A krumplit pucoljuk és mossuk meg, csöpögtessük le, és vágjuk karikra vagy fél karikára.

Thai sült csirkecombok-tepsis burgonyával és csalamádéval3

Ha elkészültünk, tegyük egy tepsibe és szórjuk meg serpenyős burgonya fűszersóval és tegyük félre.

Thai sült csirkecombok-tepsis burgonyával és csalamádéval6

Ezt követően a csirkecombokat tegyük a grill rácsra és a tepsiben lévő burgonyát pedig a grill rács alá, - itt nem teszünk rá kókusz olajat, mert a csirke kisült szaftja rácsöpög a krumplira, mely isteni finom íz kavalkád párosul -. Kapcsoljuk be a hőlégkeveréses hőfokot, 230 fokon, süssük 1 órán keresztül. Én jól megsülve ropogósan szeretem, így 1 órán keresztül sütöttem.

Thai sült csirkecombok-tepsis burgonyával és csalamádéval5

Lehet sütőben is sütni, akkor tegyünk rá a csirkecombokra 6 ek kókusz olajat, mindegyik csirkecombra egy evőkanállal. Alufóliával lefedve süssük kb. fél óráig, utána levéve az alufóliát, locsoljuk meg a szaftjával a csirkecombokat, és még kb. 15 percig pirítsuk ropogósra.

A sütő aljára pedig tepsibe helyezzük el a krumplit és locsoljuk meg ezt is kb 5 ek kókuszolajjal, fedjük le, mint a csirkét, és utána meg pirítsuk meg. Kb. egyforma idő is kell a csirkének és a nyers krumpli sütésének.

Thai sült csirkecombok-tepsis burgonyával és csalamádéval2

Tálalásnál karikára vágott zöldhagymával díszítjük, és csalamádéval tálaljuk.

Thai sült csirkecombok-tepsis burgonyával és csalamádéval1

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása