Távol kelet fűszer ékkövei, igazi gasztro élmény egyszerűen és gyorsan, érdemes elkészíteni, egy kulináris élvezettel gazdagodhattok…
Akár egy rohanó hétköznapok villámgyors vacsorája vagy egy hétvégi finom ebéd, vacsora, bárhogyan is döntesz, a lényeg, hogy semmi fakszni, csak szórd és fűszerezd, és már sütheted is...
Ennél könnyebb előkészület nincs is, csak 15 perc és mehet a sütőbe, ahol a Thai csirkecombok és a fűszeres burgonyánk, már csak magányosan tölti az idejét, a végeredmény pedig egy isteni finom és egészséges mediterrán étel… :)
Thai sült csirkecombok/tepsis burgonyával és csalamádéval
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
7-8 szem közepes burgonya
Fűszerek:
*Thai fűszerkeverék
* Serpenyős burgonya fűszersó
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Melegítsük elő a grill sütőt vagy a sütőt.
A csirkecombokat a Thai fűszerkeverékkel befűszerezzük és tegyük félre egy 15 percre, amíg a krumplival foglalkozunk.
A krumplit pucoljuk és mossuk meg, csöpögtessük le, és vágjuk karikra vagy fél karikára.
Ha elkészültünk, tegyük egy tepsibe és szórjuk meg serpenyős burgonya fűszersóval és tegyük félre.
Ezt követően a csirkecombokat tegyük a grill rácsra és a tepsiben lévő burgonyát pedig a grill rács alá, - itt nem teszünk rá kókusz olajat, mert a csirke kisült szaftja rácsöpög a krumplira, mely isteni finom íz kavalkád párosul -. Kapcsoljuk be a hőlégkeveréses hőfokot, 230 fokon, süssük 1 órán keresztül. Én jól megsülve ropogósan szeretem, így 1 órán keresztül sütöttem.
Lehet sütőben is sütni, akkor tegyünk rá a csirkecombokra 6 ek kókusz olajat, mindegyik csirkecombra egy evőkanállal. Alufóliával lefedve süssük kb. fél óráig, utána levéve az alufóliát, locsoljuk meg a szaftjával a csirkecombokat, és még kb. 15 percig pirítsuk ropogósra.
A sütő aljára pedig tepsibe helyezzük el a krumplit és locsoljuk meg ezt is kb 5 ek kókuszolajjal, fedjük le, mint a csirkét, és utána meg pirítsuk meg. Kb. egyforma idő is kell a csirkének és a nyers krumpli sütésének.
Tálalásnál karikára vágott zöldhagymával díszítjük, és csalamádéval tálaljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza