Krémes mangó puding 3 meglepetéssel...
2017. január 12. írta: Klarissza24

Krémes mangó puding 3 meglepetéssel...

Minden egyben – édes, gazdag, selymes és frissítő… :)

 

kremes-mango-puding-3-meglepetessel3

Egy könnyed desszert, egy fő fogás után, vagy csak a délutáni édesség utáni vágyadat szeretnéd gyorsan csillapítani, akárhogy is döntesz, ez a finomság, mindenképpen elvarázsol… :)

Imádom a poharas desszerteket, mivel gyorsan és könnyen elkészíthetőek, és már is falatozhatjuk az édes finomságunkat. Arról nem is beszélve, hogy kevés munkával a mennybe érni, nem rossz teljesítmény, ezzel a desszerttel pedig most át is élheted... :) 

 

kremes-mango-puding-3-meglepetessel1
Krémes mangó puding 3 meglepetéssel
Hozzávalók:
1 csomag Spar vaníliás főzős pudingpor
500 ml tej
2-3 ek cukor vagy Juhar vagy Agavé szirup
2 ek mascarpone
100 ml tejszín
1-2 db mangó
3 meglepetés:
½ csésze pirított szeletelt mandula
5 dkg jó minőségű 70%-os étcsokoládé
1 zacskó tejszín

kremes-mango-puding-3-meglepetessel2

Elkészítés:
A tejszínt készítsük el a habszifonba, vagy verjük fel kézi habverővel, vagy robotgéppel és tegyük a hűtőbe, tehetünk bele habfixálót is, én szifonba készítettem, így én nem használtam hozzá.
A vaníliás pudingot elkészítjük a tejjel, az utasításnak megfelelően, ízesítsük cukorral, és adjuk hozzá a tejszínt, jól keverjük el. Hagyjuk langyosra hűlni, majd a szobahőmérsékletű mascarponét keverjük hozzá.

Amíg hűl a pudingunk, addig egy serpenyőbe a szeletelt mandulát pirítsuk meg, vigyázva, mert nagyon gyorsan pirul, ne hagyjuk magára. Ha kész, töltsük ki egy tálkába, és tegyük félre.

kremes-mango-puding-3-meglepetessel

Ezt követően a mangót hámozzuk meg és vágjuk kockára, (vigyázva, hiszen a közepén egy nagy mag éktelenkedik) és tegyük bele egy turmixgépbe és pépesítsük. Az étcsokoládét bontsuk ki, és egy recés kés segítségével, a hátoldalát hántsuk fel, szép csokoládé forgácsot kapunk.

Majd desszertes üvegpoharakba merjük a mangó pürét, és tegyük rá a kihűlt mascarponés vanília pudingot, majd a 3 meglepetéssel díszítsük, nyomjunk rá tejszínhabot, szórjuk meg pirított mandulával és csokoládé forgáccsal, plusz mangó pürével is díszíthetjük még.

kremes-mango-puding-3-meglepetessel1

*Tipp: Úgy is elkészíthetjük, hogy ha több mangót vásárolunk, hogy a kihűlt vanília pudinghoz keverjük a mangós pépet, poharakba merjük és díszítjük.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása