Kókuszos-csokoládés szelet...
2017. február 13. írta: Klarissza24

Kókuszos-csokoládés szelet...

Igazi kényeztető kókuszos mámor... :)

Krémesen lágy ízű édesség, és egy nagy adag kókusz, csokoládéval, ki tud ennek ellenállni? Hát én bizony nem!... :) Imádom...

 

Egy szuper könnyű finomság! A kókuszos csokoládé a tetején szinte ámulatba ejt, tényleg megéri elkészíteni és egyszerűen 30 perc alatt készen van. Igazán jól jön, ha valami finomra vágyunk, vagy a lusta vasárnapokra!
Kezdők is bátran hozzáfoghatnak, nem nagy ördöngösség... :)

Kókuszos-csokoládés szelet
Hozzávalók: 
Tészta alaphoz:
4 tojás
12 dkg cukor vagy kókusz/nádcukor
1,5 dl kókuszolaj vagy olaj
1,5 dl víz
28 dkg tönköly fehér búzaliszt
1,5 csomag sütőpor
egy csipet Himalája só
Töltelék: 
2 csomag *Dr. Oetker kókuszos pudingpor – főzős és cukormentes
775 ml liter tej
2 ek cukor
2 ek mascarpone
1-2 ek tejszín
1 tábla SPAR PREMIUM kókuszos svájci fehér csokoládé
1 tábla 70-75 % étcsokoládé
Tetejére/közepére:
kókuszreszelék elosztva – ízlés szerint


Elkészítés: 
Melegítsük elő a sütőt.

A 4 tojás sárgáját, cukorral habosra keverjük egy robotgép segítségével, és ezt követően, hozzáadjuk fokozatosan az kókuszolajat, majd a vizet, és habosra keverjük.

Ha elkészültünk, akkor adjuk hozzá a lisztet, sütőport. Megint jól keverjük el. Ha kész tegyük félre.

A 4 tojás fehérjét verjük kemény habbá a robotgéppel, egy pici csipet sóval. Ha kész adjuk a masszához és egy spatula vagy fakanál segítségével óvatosan keverjük hozzá a tojásfehérje habot. - Először csak egy kanállal, utána mehet a többi tojásfehérje hab -.

Egy kapcsos tortaformába tegyük sütőpapírt, oldalát vékonyan kókuszzsírral vagy vajjal kenjük körbe ki, és öntsük bele a masszát. Előmelegített sütőben, 20-23 perc alatt készre sütjük. – 17 percnél tűpróba -.

Amíg sül a sütink, addig készítsük el a kókuszos pudingunkat. Egy lábasba öntsük bele a pudingport, egy kis hideg tejjel öntsük fel, és jól keverjük el egy habverővel, vagy fakanál, ezt követően adjuk hozzá a többi tejet is. Forraljuk fel, akkor jó, ha besűrűsödik. Ha kész, akkor vegyük le a tűzhelyről, és tegyük bele a cukrot, és jól keverjük el, tegyük félre.

Ha a pudingunk egy kicsit hűlt, kb. 5-10 perc, akkor keverjük hozzá a mascarponét és a tejszínt.

Közben már el is készült a sütink is. Egy kicsit hagyjuk hűlni. Ezt követően, vegyük le a kapcsos tortaforma peremét, és vágjuk ketté a tortát, és hagyjuk tovább pihenni egy kicsit, amíg elkészítjük az olvasztott csokoládét.

A következő lépés, hogy gőz felett, a fehér csokoládét olvasszuk meg, ha kész, öntsük a kókuszos pudingunkhoz. Ezt követően vegyük ketté a pudingot, tegyük a felét, egy másik tálkába.

Most következzen az étcsokoládé felolvasztása, ha ezzel is elkészültünk, akkor ez egyik pudinghoz (amit kettészedtünk), keverjük hozzá az olvasztott étcsokoládénkat.

Következzen a süti összeállítása. Kenjük meg a sima (fehér kókuszos) puding krémmel a tortánkat, szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel, és helyezzük vissza a másik tortalapot a krémes felére.

Ezután tegyük vissza a kapcsos tortaforma oldalát, és a torta tetejére az étcsokoládés kókuszos pudingos krémmel kenjük el. Ha kész szórjuk meg a tetejét kókuszreszelékkel. Tegyük a hűtőbe 10-15 percre, ezt követően kínálhatjuk a vendégeinknek.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása