Csokoládés-pillecukros-mogyorós sült banán...
2017. február 18. írta: Klarissza24

Csokoládés-pillecukros-mogyorós sült banán...

Enni élvezet, vagy kaland csupán?

Ez is, az is… :)

 

 

Egyszerű, olcsó és gyors desszert, gyerekjáték elkészíteni, a család imádni fogja, a gyerekek pedig odáig lesznek érte, sőt el is készíthetik, a saját kis banánhajójukat, egy kis segítséggel, különböző töltelékekkel megtöltve, így biztos nem lesz két egyforma… :)

A banánt, bármi mással is megtölthetjük, ami épp van otthon, akár müzlivel, mézzel megcsorgatva, fahéjas cukorral, vagy apróra vágott pekándióval, dióval, apróra vágott aszalt eper, sárgabarack, ananásszal, csak a képzelet szab határt… :) Az én választásom most a csokoládé-pillecukor és mogyoróra esett, ezt kotorásztam elő a kamrámból… :)

Érdemes elkészíteni, isteni finom... :)

Kellemes kalandozást!

 

Csokoládés-pillecukros-mogyorós sült banán 
Hozzávalók:

4 érett banán – tehát nem zöld, de ne is legyen túlérett
étcsokoládé chips
mini pillecukor
durvára darált földimogyoró
kókuszreszelék


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt.
Vágjuk fel hosszában a banánokat, egy éles késsel – de ne vágjuk teljesen végig, mert akkor szétesik, csak annyira, hogy szét tudjuk nyitni- Egy kicsit lazítsuk meg a hézagot az ujjunkkal. Vigyázva, hogy nehogy széttörjön.

Itt jöhet a gyerekek segítsége, elkészíthetik a saját banánhajó verziójukat.
Töltsük meg csoki chips-szel, pillecukorral szórjuk meg durvára darált földimogyoróval és kókuszreszelékkel.

Csomagoljuk be alufóliába a banánokat, tegyük be a már előmelegített sütőbe és süssük addig, amíg a tetején a csoki és a cukor megolvad, de tényleg maximum kb. 10-13 perc. Grillezésnél/kerti grillen 3-5 perc is elég.

Grillezés/sütés után a banán külső héja sötét – attól függ mennyi ideig volt a sütőben/vagy a grillen – de a belseje meleg, ragacsos és mennyeien finom…

Ha készen van, óvatosan csomagoljuk ki és már ehetjük is! Szórjuk meg egy kis mogyoróval. Tényleg együk meg azonnal, mert akkor az igazi! A gyerekek imádják! – vigyázva, megfújva, azért, hogy meg ne égessük a kis szájacskánkat -.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza


süti beállítások módosítása