Kakukkfüves kolbászos falatkák és baconos csavart...
2017. március 10. írta: Klarissza24

Kakukkfüves kolbászos falatkák és baconos csavart...

Imádni való falatkák, egy kis csavarral… :)

 


Csak úgy egyszerűen, vagy egy laza sörözős naphoz a barátainkkal, ezzel a gyors vendégváró sós falatkákkal kínálhatjuk vendégeinket… :)

Pikk-pakk készen van, nagyon finom és hamar elkapkodják, és csak annyit kérdeznek, van még belőle? Így érdemes dupla adaggal készülni… :)
Kezdő háziasszonyoknak is könnyű elkészíteni, bátran hozzáfoghatnak!

 

Kakukkfüves kolbászos falatkák és baconos csavart
Baconos csavart:
Hozzávalók:
1 csomag kész leveles tészta - inkább legyen egy kicsivel drágább és jó vajas legyen, mert a túl olcsó szakadozik -
vagy Schär fagyasztott leveles tészta - gluténmentes is
http://webaruhaz.dietabc.hu/?modul=applPGeri&tab=products&prodID=8008698006931

 
1 csomag szeletelt bacon 
szezámmag
1 tojás sárgája
reszelt sajt

Elkészítés :
A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra és vékonyra, megkenjük tojással.

Ráhelyezzük a bacon szeleteket, - hogy tudjuk, hol kell elvágnunk a tésztát - és a szélük mentén annyi darab csíkot vágunk, amennyi baconünk van. Ezeket a csíkokat is kettévágjuk, a bacon szeletekkel együtt.

Megszórjuk reszelt sajttal, és megcsavarjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és a hűtőbe tesszük kb. 15-20 percre.

Addig melegítsük elő a sütőt.

Ha letelt az idő, akkor a tetejét felvert egy tojás sárgájával kenjük be, szórjuk meg szezámmaggal, és 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha szép arany barnára sült.

*Tipp: ha nincs otthon bacon, az se baj, kenjük meg a tésztát ketchuppal, szórjunk rá, apróra vágott bazsalikomot és tekerjük fel, vagy kenjük meg mustárral a tésztát, szórjuk meg sajttal és tekerjük fel, ilyen egyszerűbb formában is nagyon finom.

Kakukkfüves kolbászos falatkák:
Hozzávalók:
1 csomag kész leveles tészta
kakukkfű
2 zacskó csabai csípős snack vékony száraz kolbász
1 tojás sárgája
szezámmag

Elkészítés :
A leveles tésztát kinyújtjuk téglalap alakúra, és téglaalap formájú hosszú lapokat vágjunk ki.

Egy tojással kenjük meg a tészta lapokat, - hogy a kolbászkák oda ragadjanak-, és szórjuk meg egy kis kakukkfűvel.

A kolbászkákat vágjuk félbe, olyan hosszúra, amilyen a tészta magassága.

Tegyük a tészta felére, kb. 2 cm távolságra egymástól a kolbászdarabkákat, nyomjuk rá egy picit, hogy oda ragadjon. Ha kész, a tészta másik felét hajtsuk rá óvatosan.

Fogjunk egy fakanalat és a nyelét lisztezzük be, és a kolbászkák közötti tészta rést nyomkodjuk le.
Ha elkészültünk, akkor hűtőbe tesszük kb. 15-20 percre.

Addig melegítsük elő a sütőt.

Ha letelt az idő, akkor a kolbászkák között, egy késsel a már megdermedt tésztánál elvághatjuk, tetejét felvert tojás sárgájával kenjük be, szórjuk meg szezámmaggal, és 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük, akkor jó, ha szép arany barnára sült.

Ha megsült és hűlt egy kicsit, aki akarja, tovább vághatja kis falatkákra is.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása