Egy falatnyi boldogság: Málnás tiramisu roppanós fehércsokoládéval...
2017. július 08. írta: Klarissza24

Egy falatnyi boldogság: Málnás tiramisu roppanós fehércsokoládéval...

A megjelenése, az illata, az íze... egyszerűen vérpezsdítő, és a roppanós fehércsokoládéval teljesen elvarázsol… :)

A világ egyik legfinomabb desszertje. Ha ínyenc vagy és nem akarsz sok időt tölteni a konyhában, ezt mindenképpen készítsd el…

 


Olyan finom, hogy rögtön azon gondolkozol, mikor fogod elkészíteni a következő adagot, mert mindenki odáig lesz tőle, meg vissza… :) Most, hogy szezonja van a málnának, érdemes elkészíteni, télen pedig használhatunk fagyasztott málnát hozzá…  Az üdítően savanykás málna és a krémes mascarpone nagyszerűen passzolnak egymáshoz ebben az édességben.


Bár tudom, hogy az eredeti tiramisu tojással készül, - de én inkább, meghagyom ezt a variációt az olaszoknak, - én sose szoktam, főleg nyáron nem, tojással készíteni. Persze nagyon finom úgy is, kóstoltam is többször, sőt Velencében is megvendégeltek vele. :)

Kezdőknek is ajánlom, egy igazi vendégváró desszert, mert előző nap is elkészíthető…



Málnás tiramisu roppanós fehércsokoládéval
Hozzávalók:

1 csomag babapiskóta gluténmentesen itt
2 bögre kakaó ital
500 g mascarpone ¾ -e - szobahőmérsékletű
1 csomag „Haas” vaníliás puding - főzős gluténmentesen itt
500 ml tej
2 ek gyümölcscukor vagy cukor
1 zacskó tejszín
1 csomag habfixáló
600 g málna
1 tábla gluténmentes fehércsokoládé itt – Aldiban kapható

 

Elkészítés:
A vaníliás pudingot az utasításnak megfelelően tejjel sűrűre főzzük, majd 2 ek cukorral ízesítjük. (Tegyünk rá egy fóliát, úgy, hogy érje a puding tetejét, így nem bőrösödik meg). Hagyjuk langyosra kihűlni.


A kakaót készítsük el, a natúr holland kakaóport ízlésünknek megfelelően édesítjük, majd egy kis tej hozzáadásával jól keverjük el, tegyük fel a tűzre, és kezdjük el forralni, majd közben mehet hozzá a többi tej is. Ha gyöngyözve forr, vegyük le a hőről, majd hagyjuk kihűlni. Persze, aki nem gluténérzékeny vásárolhat a boltban is kakaós italt, vagy ha nem szeretné elvégezni, ezt a pár perces kakaó főzést.


Ezután verjük fel a tejszínt habbá egy robotgép segítségével és közben adjuk hozzá a habfixálót.

A fehércsokoládé ¾ -ét vágjuk fel apró darabokra. A többit majd a tetejére fogjuk reszelni.

A málnát tegyük egy szűrőbe, majd óvatosan mossuk meg, és hagyjuk lecsöpögtetni. Majd kb 200-300 g-ot egy turmixgépbe pürésítsünk, és egy sűrű szűrőn szűrjük át, hogy a magok ne legyenek benne. Majd tegyük félre.


A mascarponét egy robotgép segítségével verjük fel habosra, majd adagoljuk hozzá, a kihűlt vanília pudingot, és jól keverjük el. Majd adjuk hozzá a felvert tejszínhabot, keverjük el, de ezt már egy fakanál segítségével.

Majd a babapiskótát a kakaó italba hirtelen megforgatjuk, de vigyázzunk, nehogy szétázzon. Majd ezt követően egy nagy üveg tálba (én jénait használtam), helyezzük sorba egymás mellé.

Amikor az első sor babapiskótát a tálba helyeztük, kenjük meg a fele mennyiségű, vanília pudingos-mascarpone krémmel, mehet rá a pürésített és átszűrt málna szósz, rá a fehércsokoládé darabok, majd málna szemeket helyezzünk rá.

A fotózás végén, már neki is estem, és csak faltam és faltam ezt a finomságot... :) 

Visszatérve a recepthez, folytassuk a rétegezést: Ismét jöhet egy sor babapiskóta, de ezt a következő sor babapiskótát, ellenkező irányba pakolgassuk, mint ahogyan az első sort tettük. Ha elkészültünk, akkor jöhet rá a vaníliás-mascarpone krém másik fele, és tegyük rá a tetejére a málna szemeket, majd reszeljünk rá a tetejére fehércsokoládét. Fedjük le alufóliába és mehet a hűtőbe hűsölni. Érdemes előtte való nap elkészíteni, de persze, ha nincs rá időnk, akkor is egy pár órát hagyjuk a hűtőbe.


Isteni finom ez a málnás-fehércsokoládés tiramisu, és amikor esszük, ropog a fogunk alatt a finom tejcsokoládé, annyira szuper, hogy már gondolkodom rajta, mikor készítem a következő ilyen finomságot… :)

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása