Ízletes és ellenállhatatlan: Zöldséges karfiolleves KETO
2017. augusztus 14. írta: Klarissza24

Ízletes és ellenállhatatlan: Zöldséges karfiolleves KETO

Finom magyaros tejfölös karfiolleves, ennél jobb nem is kell!

Ezt a karfiolleves receptemet, bármikor összedobhatod, 30 perc alatt elkészül, az íze remek és tele van sok zöldséggel, és fontos tápanyagokkal.


Ebédre, vacsorára is kitűnő választás, hiszen a sok zöldségtől igen laktató étel, és ettől lesz igazán tápláló és finom. Lehet bele tenni, akár burgonyát is, én most ezt kihagytam, vagy aki még ennél is laktatóbbat szeretne, akár szaggathat bele galuskát, készíthet grízgaluskát is.
Én igazán, nyáron a sok zöldséges leveseket részesítem előnybe. :)
Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, mert roppant egyszerű elkészíteni…


Zöldséges karfiolleves KETO recept gluténmentes
Hozzávalók:
Leveshez:
kb. 7-15 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2 db fokhagyma
1 kk Kalocsai pirospaprika 
2-3 ek kókuszolaj
Zöldségek:
1 fej karfiol
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db karalábé
¼ zellergumó
Fűszerek:
2 db marhahúsleves kocka gluténmentes vagy csirkehúsleves alaplé
½ kk Himalája só - (ízlés szerint, vegyük
figyelembe a húsleveskocka vagy a csirkehúsleves alaplé sósságát is)
1 kk Hétbors durvára darált fűszer
Ízesítésre:
20% tejföl
Tálaláshoz:
apróra vágott petrezselyem
extra: pirított füstölt szalonna

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek

Zöldséges karfiolleves KETO recept
elkészítése:
A karfiolt megpucoljuk, rózsáira szedjük. A sárgarépát, fehérrépát, karalábét és zellergumót megpucoljuk és kockára felvágjuk. Majd tegyük félre. A hagymát apróra vágjuk fel, és a fokhagymát nyomjuk át fokhagyma nyomón, vagy reszeljük le.

Kókuszolajat hevítsünk fel, majd adjuk hozzá a kb. fele mennyiségű csíkokra vágott füstölt házi szalonnát és pirítsuk közepesre, majd mehet hozzá a hagyma, fokhagyma, paprika és végül a paradicsom is, melyet szintén kockára vágtunk fel. Ezt követően adjuk hozzá a zöldségeket, a karfiol kivételével, és pirítsuk tovább kb. 5 perc.


Ezután húzzuk le a hőről és adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük el. Majd egy kis vízzel öntsük fel. Majd mehet vissza a hőre. A hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük. Hagyjuk főni így egy pár percig, kevergessük meg néha. Majd felöntjük, annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje. Amikor félig megfőtt a zöldség, hozzáadhatjuk a karfiolt.

Amíg fő a leves, vágjuk fel a maradék füstölt szalonnát és pirítsuk meg, ha készen van, akkor szedjük tányérra.


Tálalásnál a zöldséges karfiollevest tányérba merjük, meglocsoljuk tejföllel, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyem zölddel. Majd szórjuk meg, pirított füstölt szalonnával.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása