Élvezni tudni kell: Édes chili szószos csirkefalatok KETO, salátával
2017. augusztus 25. írta: Klarissza24

Élvezni tudni kell: Édes chili szószos csirkefalatok KETO, salátával

 

Szerelem első falásra!

 

Hívogatóan csábítóan szexi…

 


Ízzel-lélekkel belevetni magunkat az első falásba, nincs is ennél jobb. :) Egészséges, káprázatosan finom, könnyed élvezet, kell ennél több?

Imádom a grillezést, legyen az egy kerti parti, vagy otthon a lakásban egy grill sütő társaságában, vagy akár a sütő magányában, mindenhogyan finom falatokat lehet kreálni. Egy kis saláta mellé, és már is indulhat a lakmározás. :)


Édes chili szószos csirkefalatok KETO, salátával recept gluténmentes
Hozzávalók:

1 kg csirkehús - felső csirkecombot használtam, lefejtettem a húst a csontról -
kaliforniai paprika
Pác:
180 ml édes chili szósz (Keto étrendett követőek pld. itt)
2 ek extra szűz olívaolaj
4 ek natúr krémes mogyoróvaj – cukormentes 
(Keto étrendet követőek pld. itt)
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 db chili paprika – vékonyra szeletelve
2 db lime leve
1 db (2 cm-es) gyömbér – reszelve
1 dl kókusztej vagy 30% habtejszín (zacskós)
1 csokor koriander zöld vagy petrezselyem - apróra vágva
(a pác felét a csirkére öntözzük, a másik felét majd mártogatósként tálaljuk)

 

A hozzávalóknál  lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek


Édes chili szószos csirkefalatok KETO recept
elkészítése:
A csirkehúst a hozzávalóknál lévő pác keverékével bepácoljuk. Csak a pác keverék felét öntsük rá, a többit hagyjuk meg mártogatósnak.

Hagyjuk pihenni egy fél órát, de akár egy éjszakán keresztül is lehet, minél jobban átjárja a pác íze, annál finomabb és zamatosabb lesz.


Ezt követően egy minimum 15 percre beáztatott fanyársra, vagy fémnyársra, felhúzzuk a csirkehús falatokat, közéje kaliforniai paprika szeleteket teszünk.

Ha elkészültünk, akkor kerti grillen, vagy grill sütőben, vagy előmelegített sütőben süssük meg. A sütés vége felé még egyszer kenjük be, egy ecset segítségével, a pác keverékkel. Nagyon hamar elkészül.

Saláta: uborka, jégsaláta, retek, kaliforniai paprika, póréhagyma, chili paprika (aki szereti), vékonyra szeleteljük fel, egy kis olíva olajjal meglocsoljuk és hozzá a mártogatóst tálaljuk.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása