Mediterrán sajtos muffin húskosárkák KETO
2017. október 10. írta: Klarissza24

Mediterrán sajtos muffin húskosárkák KETO

Finomság a javából!

 

Kitűnő ebéd vagy vacsi, egyetlenegy muffin sütővel.

 



Hétköznapra, hétvégére, de akár vendégvárónak is kiváló finomság.
Vannak olyan napok, amikor nagyon elfoglaltak vagyunk, kevés az időnk, netalántán fáradtak is, egy hosszú munkanap után, ilyenkor tesz jó szolgálatot, ez a szuper recept. Ezzel a recepttel, szuper ebédet vagy vacsit varázsolhatsz az asztalra a családnak. Kezdőknek is ajánlom, szinte elronthatatlan finomság.


Mediterrán sajtos muffin húskosárkák KETO recept gluténmentes
Hozzávalók:

½ kg darált tarja
1 csomag szeletelt bacon szalonna
kb. 2 szelet sonka 
1 konzerv kukorica - (keto étrendnél hagyjuk el!)
pár szem olívabogyó
pár db szárított paradicsom
1 tojás
1 ek 20% tejföl
snidling
friss kakukkfű, bazsalikom, zsálya
kb. 5-8 dkg gouda sajt – reszelve
1 zacskó mozzarella sajt
2-3 db kisebb cseresznye paprika savanyúság
Darálthús fűszerei:
1 kk édes-steak bors
¼ kk chipotle füstölt paprika
½ kk cayenne bors
1 kk Las Vegas grill fűszer
½ kk Floridai steak fűszer
Salátához:
jégsaláta
koktélparadicsom
1-2 zacskó reszelt káposzta és sárgarépa vegyesen
kukorica - (keto étrendnél hagyjuk el, akár padlizsánt is használhatunk helyette)
zöldhagyma
ananászos-édes chili szósz - (Keto étrendet követőek Ajoli mártást használhatnak, recept itt)


Katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd tekinteni:

 

 

 

 


A hozzávalóknál lévő fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1




Mediterrán sajtos muffin húskosárkák KETO recept
elkészítése:

A darált húst tegyük egy tálba, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük. Majd tegyük a hűtőbe lefedve, hogy összeérjenek az ízek. Minimum fél-1 órára, de lehet egy egész éjszakát át is, ha előre szeretnénk tervezni.

Vágjuk félbe a bacon szalonnákat, majd a muffin sütőt béleljük ki. Egy db egész, és félbe vágott szalonna kerül egy muffin kosárkába. Félbe vágva könnyebb körbetekerni.


Ezután a darált húst egyforma golyókká formáljuk, és mindegyikbe elhegyezünk egy húsos golyót. Ha elkészültünk, akkor a kezünkkel megformáljuk, a muffin kosárka formájára, egyenletesen. A végén rá lehet segíteni egy kávéskanállal, gyönyörűen meg lehet formázni egyenletesen.

Ha elkészültünk, nincs más hátra, mint megtölteni a kosárkákat. A hozzávalóknál lévő alapanyagokat, sajtot lereszeljük, a mozzarellát szeletekre, cseresznyepaprikát karikára, olívabogyót félbe, szárított paradicsomot, sonkát csíkokra vagy apróra vágjuk.


Ha mindennel elkészültünk, akkor a muffin kosárkákba beletesszük, a sonkát, a kukoricát, olívabogyót, szárított paradicsomot.

Majd egy kiöntő kancsóba tesszük a tojást és tejfölt, elkeverjük szép simára, és elosztva ráöntjük a muffin húsos kosárkákra. Ezután jön rá az apróra vágott snidling, reszelt sajt, mozzarella és legvégül a karikára vágott cseresznyepaprika.  

Ezt követően az előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük és 40-50 perc alatt készre sütjük. Nekem a gázsütőmön 45 perc kellett. Akkor jó, amikor szép aranybarna a teteje a sajtnak.


Én vegyes salátát kínáltam hozzá, melyet meglocsoltam ananászos-édes chili szósszal, vagy másmilyen körettel, rizs, krumpli, sült krumpli tálalhatjuk. De magában kovi ubival is nagyszerű és laktató finomság.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása