Tökéletes és kényeztető: Vanília pudinggal töltött ribizlis muffin
2017. december 06. írta: Klarissza24

Tökéletes és kényeztető: Vanília pudinggal töltött ribizlis muffin

Amikor vágyunk egy kis falatnyi boldogságra!



Puha, krémes, könnyed, a ribizli szemek, pedig mint az ékkövek díszelegnek a muffin tetején. :)


Imádom a muffinokat, mert sokrétű kis finomság:
Hiszen sok van, belőle
Gyorsan elkészül
Igazi vendégváró sütemény
Gyerekeknek uzsis dobozba tökéletes
Reggeli kezdéshez energiát ad
Teadélutánhoz egy kis kényeztetéssel, bearanyozhatjuk a napjainkat
Piknikhez, egy kis romantikát csempészhetünk vele a pillanathoz
Munkahelyi süti napra, kedvességet adhatunk
Sőt amikor vágyódunk, csak úgy egy kis finomságra, egy falatnyi boldogságot varázsolhatunk a napjaink pillanatához.

Szóval, bármikor jól jön egy ilyen finom vanília pudinggal töltött ribizlis muffin, arról nem is beszélve, hogy a belsejében rejlő lágy puding, annyira feldobja. :) és a lányom örömére, pedig gluténmentes.
Ugye milyen csodálatos, ha sok van a jóból? 


A muffin a kezdő háziasszonyok körében is igen népszerű sütemény, hiszen roppant egyszerű, és villámgyorsan készen van, és a vendégek is azonnal elkapkodják! Érdemes egyszer azoknak is kipróbálni, akik nem gluténérzékenyek. Szóval, visszatérve a receptre, mutatom, hogyan csináld. :)


Vanília pudinggal töltött ribizlis muffin gluténmentes
Hozzávalók:
25 db
Száraz hozzávalók:

300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt - de az Aldiban is kapható
200 g Nagykun rizsliszt én ezt használom itt - de a Sparban is kapható
1 csomag sütőpor
egy csipet *Himalája só
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)
Nedves hozzávalók:
120 g vaj vagy margarin – szobahőmérsékletű
200 g gyümölcscukor vagy cukor
3 db tojás
200 ml tej
Ízesítésre - gyümölcsök és egyebek:
friss ribizli - télen fagyasztott
1 csomag "Haas" vanília gluténmentes pudingpor itt - főzős
500 ml tej
2-4 ek gyümölcscukor vagy cukor - ízlés szerint



Vanília pudinggal töltött ribizlis muffin
elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

A vanília pudingport tegyük egy lábasba, majd apránként öntsük fel a tejjel, és közben keverjük el. Majd kapcsoljuk alá a hőt, és főzzük készre/sűrűre. Ha elkészült, vegyük le a hőről és adjuk hozzá a cukrot, jól keverjük el, majd tegyük félre hűlni.

Fontos, hogy a pudingnak ki kell hűlnie mielőtt a muffinba tesszük! Ha melegen tesszük bele, sülés közben a tészta felszívja, így a puding “eltűnik” és egy üreges, nem túl jó állagú muffint kapunk.


A száraz hozzávalókat egy sűrű szitán átszitáljuk egy tálba. Majd tegyük félre.

A vajat, cukorral keverjük habosra, egy robotgép segítségével, majd egyenként adjuk hozzá a tojást, és jól keverjük el.
Ezután fokozatosan, hozzáadjuk, evőkanalanként a száraz hozzávalókat és a tejet felváltva. Jól keverjük el.


Ha elkészültünk egy muffin formába tegyük bele a muffin papírokat, és egy fagylaltos kanál segítségével, vagy egy evőkanállal adagoljuk a muffin formába egy kis tésztát. Töltsük meg mindegyik muffin formácskát.

Majd egy kanál segítségével, igazgassuk el a tésztát, az oldal széle felé is. De persze a kis kezünkkel is elvégezhetjük ezt a feladatot, ha az ujjunkat bevizezzük, pikk-pakk készen vagyunk vele. Én nem szoktam vacakolni kanállal.


Majd a kihűlt, vaníliapudingot kanalazzunk rá (egy kávéskanál segítségével), majd megint tészta. Itt is igazgassuk el a tésztát, a forma széléig. Így töltsük meg a muffin formát, ha elkészültünk ribizli szemeket tegyünk a tetejére, egy kicsit bele is nyomkodhatjuk a tésztába.


Ezt követően az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg. Az én gázsütőmön 18 perc kellett. Érdemes tűpróbát végezni, 15-18 percnél.


Amikor megsült a muffin, szedjük ki a sütőformából és hagyjuk kihűlni teljesen. Egy leheletnyi porcukorral megszórva kínáljuk, a vanília pudinggal töltött-ribizlis gluténmentes muffinokat.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása