Aminek a vendégek sem tudnak ellenállni: Pikáns sajtos rúd
2017. december 22. írta: Klarissza24

Aminek a vendégek sem tudnak ellenállni: Pikáns sajtos rúd

Ezt mindenki szereti!

 

Sokoldalú és elképesztően finom. :)


Mindig jól jön egy bevált recept, mely 30 perc alatt elkészíthető.
Szerintem, a legkívánatosabb rágcsálnivaló, a sajtos rúd, főleg ha még megbolondítjuk egy kicsit, ezzel-azzal. :) Az egyik legbiztosabb megoldás, ha vendégeket várunk, vagy az ünnepi asztalra szánjuk, ezt a finomságot, hiszen egyrészt ezt szinte mindenki szereti, másrészt pedig gyorsan és könnyen elkészíthető.


Kezdőknek is ajánlom, még ha ritkán szoktak sütni is, mindig jól jön egy kis sajtos finomság. Arról nem is beszélve, hogy ez gluténmentes, de persze búzaliszttel is elkészíthető.


Pikáns sajtos rúd gluténmentes recept
Hozzávalók:

300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt - Aldiban is kapható
100 g rizsliszt itt - Bio boltban vettem
(aki nem gluténérzékeny, az használhat 400 g Bio tönköly fehér búzalisztet)
1 csapott ek Himalája só
1 kk sütőpor
250 g margarin
Majd hozzáadunk:
1 db tojássárgája
6 ek 20 % tejföl
100 g trappista sajt – reszelve a tésztába
50 g karaván füstölt sajt – reszelve a tésztába
1 kk Kalocsai pirospaprika
Tetejére:
1 tojássárgája
3 ek tejszín
15 dkg trappista sajt – reszelve
Himalája só




Pikáns sajtos rúd
elkészítése:

A kétféle lisztet, sót, sütőpor, egy szitán átszitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a kockára vágott hideg margarint, és morzsoljuk össze.

Majd adjuk hozzá a tojássárgáját, tejfölt, és a tésztába való mennyiségű reszelt trappista sajtot és a füstölt karaván sajtot, majd a pirospaprikát. Ezután, jól dolgozzuk össze a kezünkkel.


Fóliába csomagolva, tegyük a hűtőbe egy órára.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Majd reszeljük le a tetejére való trappista sajtot.


Ha letelt az idő, akkor vegyük ki a tésztát, és lisztezett (Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék) deszkára tegyük és nyújtsuk ki, kb. fél cm magasságú legyen. 

Majd vágjuk fel vastagabb csíkokra, és helyezzük egy sütőpapíros tepsibe.


Majd a tojássárgáját a tejszínnel verjük fel egy villával, és kenjük meg a sajtos rudak tetejét egy ecset segítségével.

Ezután szórjuk meg a tetejüket jó sok sajttal, és egy pici sóval.


Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 180 fokon 15-20 percig. Nekem a gázsütőmön 20 perc kellett. Akkor jó, amikor szép aranysárga.


Majd kínáljuk kedves családunknak, vendégeinknek ezt az isteni finom gluténmentes pikáns sajtos rudat.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza


Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása