Amikor csak akarod: Sajtos húsos töltött padlizsán
2019. június 10. írta: Klarissza24

Amikor csak akarod: Sajtos húsos töltött padlizsán

 

Tavaszi, nyári sült finomság!

Könnyű és ínycsiklandó ebéd vagy vacsora a családnak.


Laktató, nagyon finom, és nem terheli meg a gyomrot sem.
Sőt az elkészítése sem egy bonyolult csoda. Nagyon sokféle finomsággal lehet megtölteni a padlizsán, tényleg csak a fantázia szab határt. :) 
Most hoztam nektek egy egyszerű, de annál finomabb húsos és nagyon sajtos padlizsánt, kezdők is bátran elkészíthetik. :)



Sajtos húsos töltött padlizsán gluténmentes recept
Hozzávalók:

400 g darált hús - (ki, amit szeret: pulyka, csirke, sertés, marha)
1 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
2 db közepes padlizsán belseje
2 db sárgarépa – vékonyra szeletelve/vágva
3 ek kókuszolaj
50 ml tejszín
20 g reszelt cheddar sajt
mozzarella sajt – ha van otthon az is nyugodtan mehet rá még…
Fűszerek:
2 kk*mediterrán fűszerkeverék itt
1 kk *édes-erős steakbors itt
1 kk *mézes-afrikai steakbors itt
2 csipet *cayenne bors
*Himalája só – ízlés szerint
További hozzávaló:
½ bögre főtt basmati rizs – (én most dobozos basmati gyors rizst főztem ki, egy zacskóval és annak a felét használtam fel)

Katt a képre, ha nagy méretben megszeretnéd nézni:

 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1

 


Sajtos húsos töltött padlizsán
elkészítése:
A vöröshagymát, paprikát vágjuk fel apró kockára, paradicsomot is kockára.  A sárgarépát reszeljük le vékony darabkákra, vagy vágjuk fel.

A sajtot reszeljük le, majd tegyük félre.


A rizst főzzük ki. Én most dobozos basmati gyors rizst főztem ki, egy zacskóval és annak a felét használtam fel)

Majd egy serpenyőbe hevítsünk fel a kókuszolajat, mehet bele a vöröshagyma, zöldhagyma, egy csipet sóval ízesítsük, pirítsuk, majd adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot, és nyomjuk bele az áttört fokhagymát, egy pár pillanatig pirítsuk, adjuk hozzá a darált húst. Jól kevergessük el, szedjük szét/vagdossuk szét a darált húst a fakanál segítségével.


A padlizsánt megmossuk, majd kettévágjuk, vájjuk ki a közepén lévő belsejét, vágjuk fel apróra, és adjuk hozzá a pulykaraguhoz. Jól keverjük el.

A padlizsán maradék belsejét, kenjük át egy kis egy citromlével, így nem fog megbarnulni. Majd tegyük félre.



Ezután jöhet hozzá a vékonyra szeletelt sárgarépa, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, majd adjuk hozzá a tejszínt és főzzük készre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Ha elkészült, a húsos-zöldséges ragu, akkor adjuk hozzá a kifőtt rizst, keverjük el.


Ezt követően töltsük meg a padlizsán hajókat, a húsos töltelékkel, szórjuk meg reszelt cheddar sajttal, reszelt mozzarellával és 180 fokos előmelegített sütőben süssük meg. Akkor jó, amikor aranybarna a sajt teteje.


Tejföllel kínálva tálaljuk.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása