Citromos sajtos sült falatkák/spárga salátával...
0001. december 03. írta: Klarissza24

Citromos sajtos sült falatkák/spárga salátával...

Olcsó és finom… Karcsúsított sült falatkák...

 

fasírt falatkákat szinte mindenki szereti - számos alapanyagból, könnyen összeállítható, sokféleképp ízesíthető, a fasírt mindenhogy isteni. Hétköznapi vacsorára vagy hétvégi ebédre, szinte mindenhogy a család kedvence…

 

Nincs igazából hazája, minden nemzet előszeretettel variálja és sütögeti. Gazdagíthatjuk vele salátánkat, hidegen pedig szendvicsbe téve is kiváló, sok salátával…

 

Igazi diétás fasírt variáció, hiszen még panírmorzsát sem használok…, és még is a legegyszerűbb és legfinomabb falatka kerül az asztalra, melyet kezdők is bátran elkészíthetnek…:)

 

Citromos sajtos sült falatkák/spárga salátával
Hozzávalók:
½ kg sertés darált hús
egy maréknyi apróra vágott bacon
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 csokor petrezselyem
1 citrom reszelt héja
1 kk őrölt *őrölt ötbors fűszer - (egészben vásárolva, én töröm össze mozsárban)
egy csipet *Himalája só
1 tojás
15 dkg cheddar sajt/light trappista vegyesen

*citromlevél
2 ek kókuszzsír

½ db lime leve
1 csomag spárga
egy csipet Himalája só

 

Elkészítés:
Egy tálba tegyük bele a darált húst. Szórjuk bele a bacont, mely apróra vágva lehet kapni. Reszeljük bele az egy szem fokhagymát, és a jól megmosott citrom héját reszeljük bele.

 

Vágjuk apróra a petrezselymet, szórjuk meg a húst, fűszerezzük borssal, sóval, (nem kell túl sózni, mert a bacon és a sajt is sós) üssünk rá egy tojást.

 

Reszeljük le a kétféle sajtot, és szórjuk rá, ezt követően kezünkkel keverjük össze a hús masszát és tegyük ½ -1 órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és jól összeálljon a húsmasszánk.

 

Ezt követően, vegyük elő a citromleveleket, (ázsiai boltba fagyasztva is lehet kapni), és két citrom levél közé formázzuk a húsfalatkákat, egy fogpiszkálóval rögzítsük. A citromleveleket nem fogjuk megenni, csak ízesítésre használjuk.

 

Hevítsünk kókuszzsírt egy serpenyőbe, magas hőfokon a hús falatkákat kezdjük el sütni, ezt követően vegyük le a hőt és úgy süssük tovább. Kb. 4-5 perc alatt készen vannak a sült falatkáink.

 

Ha elkészültünk, akkor a spárgát dobjuk bele a kókuszolajba, amibe sütöttük a hús falatkákat, locsoljuk meg egy fél lime levével, sózzuk, forgassuk meg egy percig és már tálalhatjuk a citromos-sajtos falatkákat a spárga salátával.

 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam meg várásrolni:

http://www.azsiabt.hu/

 

Jó étvágyat!
Klarissza

 

 

 

süti beállítások módosítása