Ázsiai sült csirkecomb/salátával...
2014. augusztus 23. írta: Klarissza24

Ázsiai sült csirkecomb/salátával...

Igazi kulináris élvezet, a családi asztalhoz, varázsoljunk egy kis távol keleti finomságot... :)

Érdemes elkészíteni, isteni finom, és kihagyhatatlan...

Nagyon gyorsan készen van, és egy jó gasztro élménnyel gazdagodhattok... :)

 

Ázsiai sült csirkecomb – salátával


Ázsiai sült csirkecomb – salátával

Hozzávalók:
2 db csirke comb - alsó-felső
Alaplé:
1 ek *rizsbor
1 ek *szójaszósz
2 db fokhagyma
2 kk gyömbér
2 db *csillagánizs
1 kisebb *rúd fahéj
1-2 db zöldhagyma
1 kk barna cukor
Fűszerek:
1 kk *Ázsiai szecsuani bors
1/2 *Himalája só - nagyszemű
1/2 db lime leve
Salátához:
jégsaláta
koktél paradicsom
kaliforniai paprika
lila hagyma
olíva olaj
lime lé
*Ázsiai szecsuani bors - összetörve - ízlés szerint
Sütéshez:
kókuszzsír

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

Ázsiai sült csirkecomb – salátával


Elkészítése:

A csirke combokat, előfőzzük az alapélével. Egy fazékba tegyük bele a húst, az alaplé fűszereit, és öntsük fel annyi vízzel, épphogy ellepje. Háromnegyed részig főzzük meg.

Alaplé:

víz, rizsbor, szójaszósz, fokhagyma, gyömbér, csillagánizs, fahéj, zöldhagyma, barna cukor.

Amíg fő a csirkénk az alaplében, addig a nagy szemű sót és ázsiai szecsuani borst teflonba megpirítunk, utána mozsárba összetörjük, vagy darálón egy kicsit megdaráljuk. Ha készen vagyunk, tegyük félre.

A salátához való hozzávalókat vágjuk össze és tegyük egy tálba, locsoljuk meg ízlés szerint olíva olajjal, lime lével és picit borsozzuk. Jól összekeverjük és félre tesszük, amíg a csirkecombokat kisütjük.

Ázsiai sült csirkecomb – salátával

Ha háromnegyedig már megfőtt a csirke az alaplébe, akkor kivesszük, lecsöpögtetjük, ezt követően forró kókuszzsírban wokban vagy serpenyőbe, pirosra, ropogósra sütjük, hogy a bőre szép ropogós legyen. Amíg sül az egyik oldala, addig a tetejét forró kókuszolajjal öntözgethetjük, egy hőálló konyhai nagy kanállal. Így egyenletesen sül a csirkénk.

Ezt követően, ha kész, megszórjuk az összedarált só és bors pirított keverékével - ízlés szerint - és meglocsoljuk egy pici lime levével. Salátával kínáljuk. 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása