Aki nassolni szeret, mint én :), annak ajánlom ezt a finom - gyorsan elkészíthető 30 perces - egészséges desszertet...
Ahhoz, hogy egészségesen éljünk, nem muszáj, lemondunk az élvezetekről – mindent szabad, csak egy kicsit módosítva, megfelelő alapanyagokkal, csodákat tudunk elérni az egészségünk tekintetében...
Egészséges sütemények, italok, ételek - és csupán napi fél óra mozgás a siker titka…:)
Málnás/házi csokoládés-mascarpone puding
Hozzávalók:
1 tábla 10 dkg 85 %-os étcsokoládé
1 ek kókuszolaj
egy csipetnyi őrölt fahéj
1 kk cukrozatlan holland zsírszegény kakaópor
1 csomag Spar vaníliás pudingpor – főzős - cukormentes
5 dl tej
2 ek kókuszcukor – ízlés szerint
50 ml tejszín
1 púpos ek mascarpone
Díszítés:
színes dekor cukor golyócskák - elhagyható
málna - fagyasztott
Elkészítés:
A csokoládét egy tálba törjük darabokra, és vízgőz felet 1 ek kókuszolajjal olvasszuk meg.
Ha elkészült, adjuk hozzá a kakaót és a fahéjat és keverjük el. Amíg a csokoládé el van magában, a gőz felett, addig egy másik kis lábasban, készítsük el a vaníliás pudingot.
Keverjük el egy kis tejjel, és ha ez megvan, utána adjuk hozzá a többi tejet, és főzzük sűrű puding állagúra. Ha készen vagyunk, akkor adjuk hozzá a kókuszcukrot.
Ha mindkét fázissal elkészültünk, akkor az olvasztott csokoládét adjuk hozzá a vaníliás pudinghoz, és keverjük el.
Ezt követően a mascarponét és a tejszín is keverjük hozzá. Szép, sima állagúra keverjük össze. Lágy, selymes íz hatást kölcsönöz neki a tejszínes – mascarpone.
Ha elkészültünk, akkor tegyünk a pohár vagy tálka aljára, fagyasztott málnát, kanalazzuk rá a finom házi csokoládés pudingot, és szórjuk meg színes dekor cukorkával, díszítsük a tetejét málna darabokkal, plusz, lehet még mentával is díszíteni.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza