Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt
2015. január 21. írta: Klarissza24

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt

 Olyan érdekesen, olaszosan egyszerű!

 

Ha valami ilyen jól néz ki, az csak finom lehet, igaz? Ha még nincs ötleted ebédre vagy vacsorára, akkor bizony, ezt készítsd el, csak 30 perc, és ebből tuti mindenki repetázni fog! Annyira sajtos és mennyeien finom, egy kicsit olaszos is az oregáno és paradicsom íz kavalkádjától, és olyan tökéletesen egészséges. :) Érdemes kipróbálni.

 

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt recept gluténmentes
Hozzávalók:
0,5 kg pulyka darált hús - (vagy másféle darált hús, ki, amit szeret)
2 tojás
1-2 gerezd fokhagyma – reszelve
10-15 dkg parmezán sajt – reszelve
1 maréknyi BIO teljeskiörlésű zabpehely, gluténmentesen itt
1 csokor petrezselyem
½ kk *Himalája só
½ kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve itt
Tetejére:
2 db paradicsom
2 db paprika
1/2 dobozos „olasz” sűrített paradicsom
1-2 csipet oregáno
½ kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve
5-6 levélke friss bazsalikom levél
2 zacskó mozzarella sajt
10 dkg cheddar vagy gouda sajt - reszelve
pár csepp chilis/rozmaringos olaj  — (ezt én készíteni szoktam: egy üvegbe belehelyezzünk kisebb chili paprikákat és friss rozmaring ágacskákat és felöntjük extra szűz olíva olajjal) — kiváló ételek ízesítésére.
zabpehely – a szóráshoz

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt1

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt recept
elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt.
A fenti hozzávalókat egy tálban összekeverjük.

*Katt a képre, ha nagy méretben, meg szeretnéd tekinteni:

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt előkészítése1Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt előkészítése2Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt előkészítése3Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt előkészítése4

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt előkészítése5Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt előkészítése6Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt előkészítése10Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt 6

Kivajazunk egy tortaformát, és meghintjük zabpehellyel.

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt 5

A fenti összekevert húsos masszát bele helyezzük, és szépen elrendezzük.

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt 3

A paradicsomot vágjuk negyed karikára, és a paprikát is. Helyezzük el a húsos massza tetején. Ezt követően, egy fél doboz sűrített paradicsommal locsoljuk meg a. Megszórjuk oregánoval, borssal és egy pici sóval, és friss bazsalikommal.

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt előkészítése8

Ha elkészültünk, szeleteljünk fel 2 zacskó mozzarellát és helyezzük a paradicsomos húsos masszára. Ezt követően, szórjuk meg reszelt cheddar vagy gouda sajttal.

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt 2

A tetejét locsoljuk meg a pár csepp chilis-rozmaringos olajjal.

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt 4

Tegyük a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük készre.

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt 5

Tálaláskor friss bazsalikommal kínáljuk.

Sajtos-paradicsomos mediterrán vagdalt 1

Önmagában, illetve salátával is kiváló, egészséges és nagyon finom egytálétel. Kínálhatjuk még Indiai lepénykenyérrel, gluténmentes naan kenyérrel. 

 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása