Tejszínes-sajtos Carbonara/pirított spárgával és gombával...
2015. május 30. írta: Klarissza24

Tejszínes-sajtos Carbonara/pirított spárgával és gombával...

20 perces finomság és már ehet is a család…

 

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával1

 

Újabb gyors recept, amíg fő a tészta, össze lehet dobni a szószt...

 

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával10 

 

Egyszerű, és egy újabb variáció, spárgás vagy bármilyen zöldséges ételre akár ebédre, vagy vacsorára kiváló egytálétel…   Mit szólsz?

 

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával5 

Érdemes kipróbálni, finom és egészséges...

 

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával12

 

Tejszínes-sajtos Carbonara/ pirított spárgával és gombával
Hozzávalók:
1 csokor spárga, vagy brokkoli, zöldbab... stb...
8 dkg gomba
1 ek kókuszolaj
egy csipet *Himalája só
egy csipet őrölt *ötbors fűszer
Barilla spagetti - gluténmentesen itt:
http://www.italiaizei.hu/47-glutenmentes-tesztak
https://www.egeszsegbolt.hu/termekek/8914/schar_glutenmentes_spagetti_teszta_500g/
4 dkg apróra vágott bacon
1 gerezd fokhagyma reszelve
1/2 csésze cheddar sajt reszelve
1 db mozzarella sajt
½ csokor petrezselyem, apróra vágva
½ szál újhagyma
1 zacskó tejszín

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával13

Elkészítés:
A spárgát mossuk meg, a fás részét törjük le, vagy vágjuk le jó egy cm részen. Pucoljuk meg az alsó szárát vékonyan egy késsel, zöldségpucolóval. Ezt követően vágjuk félbe.

A gombát pucoljuk meg, a szára nem kell, vágjuk félbe is és negyedbe is. Olyan nagyobb darab gombák legyenek.

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával2

Egy serpenyőbe tegyünk egy ek kókusz olajat, tegyük bele az apróra vágott bacon szalonnát, kezdjük el pirítani és már is, rádobhatjuk a spárgát és a gombát is, pirítsuk meg, magas hőfokon, kb. 3-4 perc, tegyük rá a fokhagymát, keverjük össze.

 

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával7

Vegyük le a hőt, és öntsük fel tejszínnel, tépkedjük bele a mozzarella sajtot, és tegyük bele a reszelt sajtot, borsozzuk, sózzuk, és forraljuk össze, annyira, hogy a sajt elolvadjon. Így roppanós marad a spárga, gomba megpirítva isteni finom íz kavalkád.

A tésztát főzzük ki, „al dente”-re.

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával11

(Én úgy szoktam készíteni, hogy forrásban lévő 1 kk és 1 ek kókuszolajas vízbe teszem bele a tésztát, megvárom, amíg ismét forrni kezd, és leveszem a hőt tartalékra egy percig még főzöm, utána lekapcsolom a hőt és fedő alatt „al dente” lesz. Meg kell kóstolni a tésztát, így tuti biztosan nem főzöm túl. Barilla tésztát, nem kell hideg vízbe lemosni, csak leszűröm és még egy 1 ek kókusz olajjal elkeverem és már is mehet rá a szósz. )

De ha további infót szeretnél, a tésztafőzésről itt olvashatsz róla:

http://hu.barilla.com/promo/index.jsp

 

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával9

Rögtön tálaljuk, tegyük rá a spárgás-gombás tejszínes szószt. Szórjuk meg még reszelt sajttal, és újhagymával.

Tejszínes-sajtos Carbonara pirított spárgával és gombával8

Díszítsük petrezselyemmel.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

süti beállítások módosítása