Tökéletes energia bomba egy hosszú napra…
Jó munkához idő kell, szokták mondani, a jó sütihez viszont elég egy jó recept... :)
Egy ilyen magos-sajtos ropogósból a házi a legjobb, nem lehet azt mondani, hogy nem kérek belőle... :)
Mindennel együtt, 30 perc alatt elkészül és tökéletes energia bomba egy hosszú napra! Energia szelet telis-tele magvakkal, ízfokozók és fölösleges fehér cukor nélkül! Ezt edd, ne a boltit!...
Zárt dobozban sokáig eláll, de miért tartogatnánk? :) A gyerekeknek tízóraira, uzsonnára, de akár reggelire is kiváló, munkába is viheted, a sok értekezlet/meeting közepette mindig magadnál lehet, sose tudod, mikor tudsz elmenni, ebédelni…
Kiváló vendégváró falatkák, buli alkalmával, pedig igazán jól esik egy ital közepette ez a finom rágcsálnivaló magos-sajtos rudacska… :)
Kezdők is bátran elkészíthetik, mert nem egy bonyolult recept…
Magos-sajtos rudacskák
Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
20 dkg Bio teljes kiőrlésű rozsliszt
1 csomag sütőpor
2 kk *Himalája só
2 tojás + 1 a kenéshez
16 dkg hideg kókuszzsír vagy Rama margarin
2 ek tejföl
½ kk *őrölt ötbors
10-15 dkg parmezán sajt - vagy light óvári, trappista
a tetejére lenmag, napraforgómag, szezámmag, tökmag vegyesen - ízlés szerint, ki mennyire magosan szereti
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. Reszeljük le a sajtot, és tegyük félre.
Ezt követően, egy tálba tegyük bele a lisztet, adjuk hozzá a sót, sütőport, majd morzsoljuk el benne a kókuszzsírt vagy vajat.
Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, és a reszelt sajtot, borst és összegyúrjuk a tésztát, hogy összeálljon.
Lisztes felületre kitesszük, és kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk a magokkal.
Csíkokra vágjuk egy derelyevágóval, vagy késsel, és 180 °C-on 15 perc alatt pirosra sütjük, a gázsütőmön nekem ennyi idő kellett, amíg megsültek a sajtos-magos rudacskáim.
Ha kész a sajtos rudacska, akkor hagyjuk egy kicsit kihűlni és már is fogyaszthatjuk. Merem állítani, hogy a család elkapkodja, nálunk is ez volt… :)
A lisztekről az alábbi blog bejegyzésemnél olvashattok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/19/melyiket-valasszam-egy-szem-buza/
Kókuszzsír-kókuszolaj hatásairól, itt olvashattok:
https://fincsifalatka.blog.hu/2014/08/20/fontos_alapanyag_kokuszzsir-kokuszolaj
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg ismerőseiddel, hiszen az egészség mindenkié... Köszönöm
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza