Magos-sajtos rudacskák egészségesen...
2015. szeptember 20. írta: Klarissza24

Magos-sajtos rudacskák egészségesen...

Tökéletes energia bomba egy hosszú napra…

 

Magos-sajtos rudacskák4 


Jó munkához idő kell, szokták mondani, a jó sütihez viszont elég egy jó recept... :)

 

 Magos-sajtos rudacskák11

 
Egy ilyen magos-sajtos ropogósból a házi a legjobb, nem lehet azt mondani, hogy nem kérek belőle... :)

 

Magos-sajtos rudacskák2

 Mindennel együtt, 30 perc alatt elkészül és tökéletes energia bomba egy hosszú napra! Energia szelet telis-tele magvakkal, ízfokozók és fölösleges fehér cukor nélkül! Ezt edd, ne a boltit!...

 

Magos-sajtos rudacskák6

 Zárt dobozban sokáig eláll, de miért tartogatnánk? :)  A gyerekeknek tízóraira, uzsonnára, de akár reggelire is kiváló, munkába is viheted, a sok értekezlet/meeting közepette mindig magadnál lehet, sose tudod, mikor tudsz elmenni, ebédelni…

 

Magos-sajtos rudacskák8

Kiváló vendégváró falatkák, buli alkalmával, pedig igazán jól esik egy ital közepette ez a finom rágcsálnivaló magos-sajtos rudacska… :)

Kezdők is bátran elkészíthetik, mert nem egy bonyolult recept… 

 

Magos-sajtos rudacskák9

Magos-sajtos rudacskák
Hozzávalók: 
20 dkg zabpehelyliszt 
20 dkg Bio teljes kiőrlésű rozsliszt 
1 csomag sütőpor
2 kk *Himalája só
2 tojás + 1 a kenéshez 
16 dkg hideg kókuszzsír vagy Rama margarin
2 ek tejföl

½ kk *őrölt ötbors

10-15 dkg parmezán sajt - vagy light óvári, trappista
a tetejére lenmag, napraforgómag, szezámmag, tökmag vegyesen - ízlés szerint, ki mennyire magosan szereti

Magos-sajtos rudacskák10

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt. Reszeljük le a sajtot, és tegyük félre.

Magos-sajtos rudacskák

Ezt követően, egy tálba tegyük bele a lisztet, adjuk hozzá a sót, sütőport, majd morzsoljuk el benne a kókuszzsírt vagy vajat.

Magos-sajtos rudacskák1

Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, és a reszelt sajtot, borst és összegyúrjuk a tésztát, hogy összeálljon.

Magos-sajtos rudacskák2

Lisztes felületre kitesszük, és kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk a magokkal.

Magos-sajtos rudacskák3

Csíkokra vágjuk egy derelyevágóval, vagy késsel, és 180 °C-on 15 perc alatt pirosra sütjük, a gázsütőmön nekem ennyi idő kellett, amíg megsültek a sajtos-magos rudacskáim.

Magos-sajtos rudacskák7

Ha kész a sajtos rudacska, akkor hagyjuk egy kicsit kihűlni és már is fogyaszthatjuk. Merem állítani, hogy a család elkapkodja, nálunk is ez volt… :)

 Magos-sajtos rudacskák5

A lisztekről az alábbi blog bejegyzésemnél olvashattok:
https://klarisszablogja.cafeblog.hu/2014/08/19/melyiket-valasszam-egy-szem-buza/ 

Kókuszzsír-kókuszolaj hatásairól, itt olvashattok:
https://fincsifalatka.blog.hu/2014/08/20/fontos_alapanyag_kokuszzsir-kokuszolaj

 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

 

Ha tetszett a recept, kérlek oszd meg ismerőseiddel, hiszen az egészség mindenkié... Köszönöm

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása