Marrakeshi gombás-sonkás/sajtos Torchietti tészta...
2015. szeptember 22. írta: Klarissza24

Marrakeshi gombás-sonkás/sajtos Torchietti tészta...

Verd át a világot!

 

 Marrakeshi gombás-sonkás-sajtos Torchietti tészta1

 

Egyél finomat hétköznap is… Ez az egyik legjobb tésztás étel, amit kevesebb, mint fél óra alatt elkészíthetsz…

 

 Marrakeshi gombás-sonkás-sajtos Torchietti tészta4

 

Imádni fogja az egész család! Olyan egyszerű recept, hogy bárki el tudja készíteni és az íze csodás! 

 

 Marrakeshi gombás-sonkás-sajtos Torchietti tészta6

Marrakeshi gombás-sonkás/sajtos Torchietti tészta
Hozzávalók:
2 ek kókuszolaj
50 g kockára vágott füstölt bacon
1 nagy fej hagyma
250 g csiperkegomba
10-15 dkg Regnum sonka felvágott – Sparban vettem, ez nagyon jó minőségű

Fűszerek:
½ kk *ötbors fűszer
½ kk *Marrakesh fűszer

Sajtos-tejszínes szósz:
200 g mascarpone
100 g light trappista vagy óvári
100 ml tejszín
Összekeverjük.

Díszítés:
petrezselyem
reszelt sajt -light óvári vagy trappista
új hagyma

500 g Torchietti olasz háromszínű durum tészta - Aldiba vettem

Marrakeshi gombás-sonkás-sajtos Torchietti tészta11

Elkészítés:
Egy fazékba tegyünk fel vizet, és forraljuk fel.

Amíg melegszik a víz, addig keverjük össze a sajtos-tejszínes szószt a fenti hozzávalókkal, majd tegyük félre.

Marrakeshi gombás-sonkás-sajtos Torchietti tészta12

Vágjuk fel a hagymát kockára, a csiperkegombát pucoljuk meg, (én csak a gomba fejét szoktam felhasználni), és vágjuk fel. A sonka felvágottat pedig vágjuk csíkokra, majd kockákra.

Marrakeshi gombás-sonkás-sajtos Torchietti tészta2

Ha elkészültünk, akkor vegyünk elő egy serpenyőt, tegyük bele a kókusz olajat és dobjuk rá a bacon szalonnát, pirítsuk egy kis ideig, utána jön a kockára vágott hagyma, melyet dinszteljünk meg egy kicsit, utána tegyük rá a felaprított gombát, jól keverjük meg, majd nagy lángon pirítsuk meg, ez kb. 5 perc. Ezt követően fűszerezzük a borssal és a Marrakesh fűszerkeverékkel. Jól keverjük el és öntsük rá az előzőleg összekevert sajtos-tejszínes öntetet, forraljuk össze és kész.

Marrakeshi gombás-sonkás-sajtos Torchietti tészta10

Közben már a víz is felforrt, így tegyük bele a sót és a tésztát, és forrástól számított 1,5 percig forraljuk, utána kapcsoljuk le a hőt és tegyünk rá egy fedőt. A gőzben megpuhul a tészta, kb. 6 perc, közben kóstoljuk meg, akkor jó, ha még roppanós, „al dente” azaz fogkemény állapotú a  tészta. Ha elérte ezt az állagot, akkor szűrjük le és keverjük a Marrakeshi gombás-sonkás-sajtos szószunkhoz.

Marrakeshi gombás-sonkás-sajtos Torchietti tészta5

Rögtön tálaljuk. Díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel, zöldhagymával és reszelt sajttal.

Marrakeshi gombás-sonkás-sajtos Torchietti tészta7

 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

Jó étvágyat!
Klarissza

 

És akkor, nézzük, milyen jó hatással van a szervezetünkre a csiperkegomba:

 Marrakeshi gombás-sonkás-sajtos Torchietti tészta

Kincseket rejtő, kiváló antioxidáns…

A diétázók legjobb barátja és a cukorbetegek legfontosabb “zöldsége”.Vitaminok és ásványi anyagok gazdag tárházát képezi… Bármely üzletben kapható, egész évben. Egy adag kalóriatartalma (15 kcal), magas a rosttartalma. Nos, kitalálod, hogy ma milyen érdekességet hoztam neked?.. A kutatók szuper élelmiszernek minősítették, ez nem más, mint a csiperkegomba- champignons…

Sokan lenézik a leghétköznapibb kis gombát, pedig inkább meg kellene becsülni. Különösen magas koncentrációban tartalmaz olyan tápanyagokat, vitaminokat, mikroelemeket, amelyek az emberi szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlenek. Hatását a főzés sem károsítja, ami így nem korlátozza az ételek elkészítésének változatosságát.

Marrakeshi gombás-sonkás-sajtos Torchietti tészta3

Kutatások eredmények alapján, csiperkegomba rákellenes hatású. Rendszeres fogyasztása segíthet a mellrák megelőzésében azzal, hogy megakadályozza a szervezetben lévő ösztrogénszint túlzott megemelkedését.  A csiperkegomba kiváló vitaminforrás, az összes B vitamin, D vitamin, magnézium, folsav, C, K, vas, foszfor, cink, kálium, réz, szelén, mangán-t is tartalmaz. Rosttartalma hozzájárul a bélrendszer jó működéséhez.

*Tipp: A csiperkét néhány napig tárolhatjuk a hűtőszekrény zöldséges rekeszében. Érdemes a gombát papírzacskóba tenni, vagy légmentesen záródó edénybe. Ne öntsük ki a levet, amelyet a főzés során a gombák engedtek. Finoman ízesíthetjük vele leveseinket és mártásainkat. A gomba kitűnően illeszkedik a sószegény diétába is, mivel alacsony a nátriumtartalma. Illatosítja, ízesíti, változatosabbá teszi az ételeinket. Forrás: wikipedia

 

 

süti beállítások módosítása