Házi sajtos chips/sárgarépával tarkítva…
2015. október 07. írta: Klarissza24

Házi sajtos chips/sárgarépával tarkítva…

Te is szereted tudni, hogy mit eszel?

 

Tudtad, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak?  

 

Akkora sikere lett, hogy ismét készítenem kell egy adagot!

 

 Sajtos-sárgarépás chips 4

 

Készíts otthon Te is sajtos chips-et, csak 15 perc és készen van… és mindössze csak 2 hozzávaló és már is eheted az isteni finom egészséges ropogtatni valót… :)

 

Sajtos-sárgarépás chips 1

 


Mentsd el ezt a receptet, jól fog jönni, ha váratlan vendéged érkezik, hiszen nem sok időbe telik, amíg elkészül ez a házi sajtos chips…

 

Érdemes kipróbálni! Szinten biztos, hogy a kedvencek közé fog kerülni! Mindenkinek jár egy kis kényeztetés! Vigyázat függőséget okoz! Én szóltam… :)

 

Sajtos-sárgarépás chips 5

Házi sajtos chips-sárgarépával tarkítva
Hozzávalók:
4 csésze parmezán vagy trappista light sajt (kb. 20 dkg sajt) - inkább keményebb sajt legyen
2 csésze reszelt sárgarépa (8 db kicsi sárgarépa)

Egy kis extra hozzá, akik egy picinykét fűszeresebben szeretik:
csipetnyi *ötbors őrölt fűszer
vegyes szezámmag 

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

 Sajtos-sárgarépás chips 3

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt, közepes hőfokra.

Reszeljük le a sajtot, (a kézi reszelő sajt részén) és a sárgarépát külön-külön edénybe.

Ha nagyon vizes lenne a sárgarépa, egy papírtörlővel itassuk le róla a felesleges nedvességet, nekem nem kellett, mert a múlt héten főzött levesembe nem tettem bele az összes sárgarépát. Úgy hogy árválkodott a kamrámban, és már majdnem köszönő viszonyba került velem, mármint a répa, hogy mikor készítem már el, mert elsorvad szegényke… :) Sajtocskám meg volt a hűtőbe, amit már nem ettünk volna meg szendvicshez, így ezt is felhasználtam…, mint ahogy régen tanultuk a suliba „sok kicsi, sokra megy”…, így ebből lett a sok kicsi chips… :)

Sajtos-sárgarépás chips 10

Ezt követően keverjük össze a reszelt sajtot és a sárgarépát egy keverő lapáttal óvatosan, hogy ne törjön össze. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és ezt követően egy evőkanál segítségével kanalazzuk bele a tepsibe a sajtos sárgarépás halmokat. Ne legyenek egymáshoz közel, mert megolvad a sajt és összeragadhatnak. Megszórhatjuk enyhén egy csipetnyi borssal és vegyes szezámmaggal. Gyerekeknek nem kell megfűszerezni borssal. Én csináltam fűszeresebbet és maga az egyszerű sajtos chips-et.

 Sajtos-sárgarépás chips 8

Tegyük a sütőbe és kb. 8-10 perc alatt süssük készre, akkor jó, amikor a sajtos chips szélei sercegnek és már kezd megbarnulni. Hagyjuk a tepsiben hűlni kb. 5 percig, majd egy spatula segítségével tegyük egy tálcára vagy tányérra. A sajtos chips tovább fog keményedni.

 Sajtos-sárgarépás chips 2

Önmagában igazi egészséges ropogtatni való, gyerekeknek tízóraira, uzsonnára isteni finom rágcsálni való, vagy akár krémlevesek mellé is kiváló kísérő lehet.

 Sajtos-sárgarépás chips 6

Ahogy írtam a receptet, eszembe jutott, hogy legközelebb ki fogom próbálni sajt-cukkini és sárgarépa keverékkel, vagy sajt és sütőtökkel… Tuti, hogy így is finom lesz a chips… :)

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása