Te is szereted tudni, hogy mit eszel?
Tudtad, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak?
Akkora sikere lett, hogy ismét készítenem kell egy adagot!
Készíts otthon Te is sajtos chips-et, csak 15 perc és készen van… és mindössze csak 2 hozzávaló és már is eheted az isteni finom egészséges ropogtatni valót… :)
Mentsd el ezt a receptet, jól fog jönni, ha váratlan vendéged érkezik, hiszen nem sok időbe telik, amíg elkészül ez a házi sajtos chips…
Érdemes kipróbálni! Szinten biztos, hogy a kedvencek közé fog kerülni! Mindenkinek jár egy kis kényeztetés! Vigyázat függőséget okoz! Én szóltam… :)
Házi sajtos chips-sárgarépával tarkítva
Hozzávalók:
4 csésze parmezán vagy trappista light sajt (kb. 20 dkg sajt) - inkább keményebb sajt legyen
2 csésze reszelt sárgarépa (8 db kicsi sárgarépa)
Egy kis extra hozzá, akik egy picinykét fűszeresebben szeretik:
csipetnyi *ötbors őrölt fűszer
vegyes szezámmag
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt, közepes hőfokra.
Reszeljük le a sajtot, (a kézi reszelő sajt részén) és a sárgarépát külön-külön edénybe.
Ha nagyon vizes lenne a sárgarépa, egy papírtörlővel itassuk le róla a felesleges nedvességet, nekem nem kellett, mert a múlt héten főzött levesembe nem tettem bele az összes sárgarépát. Úgy hogy árválkodott a kamrámban, és már majdnem köszönő viszonyba került velem, mármint a répa, hogy mikor készítem már el, mert elsorvad szegényke… :) Sajtocskám meg volt a hűtőbe, amit már nem ettünk volna meg szendvicshez, így ezt is felhasználtam…, mint ahogy régen tanultuk a suliba „sok kicsi, sokra megy”…, így ebből lett a sok kicsi chips… :)
Ezt követően keverjük össze a reszelt sajtot és a sárgarépát egy keverő lapáttal óvatosan, hogy ne törjön össze.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és ezt követően egy evőkanál segítségével kanalazzuk bele a tepsibe a sajtos sárgarépás halmokat. Ne legyenek egymáshoz közel, mert megolvad a sajt és összeragadhatnak. Megszórhatjuk enyhén egy csipetnyi borssal és vegyes szezámmaggal. Gyerekeknek nem kell megfűszerezni borssal. Én csináltam fűszeresebbet és maga az egyszerű sajtos chips-et.
Tegyük a sütőbe és kb. 8-10 perc alatt süssük készre, akkor jó, amikor a sajtos chips szélei sercegnek és már kezd megbarnulni. Hagyjuk a tepsiben hűlni kb. 5 percig, majd egy spatula segítségével tegyük egy tálcára vagy tányérra. A sajtos chips tovább fog keményedni.
Önmagában igazi egészséges ropogtatni való, gyerekeknek tízóraira, uzsonnára isteni finom rágcsálni való, vagy akár krémlevesek mellé is kiváló kísérő lehet.
Ahogy írtam a receptet, eszembe jutott, hogy legközelebb ki fogom próbálni sajt-cukkini és sárgarépa keverékkel, vagy sajt és sütőtökkel… Tuti, hogy így is finom lesz a chips… :)
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza