Almás-baconös sült kacsa ropogós/tejszínes krumplipürével...
2015. október 08. írta: Klarissza24

Almás-baconös sült kacsa ropogós/tejszínes krumplipürével...

Kalandjaink a konyhában, ha nincs túl sok időnk, de szeretjük a finom ízeket…

 

Almás-baconös sült kacsa ropogós 7

 

Verd át a világot, egyél finomat hétköznap is! A legegyszerűbb és legjobb étel, amit kevés pénzből készíthetsz, nem kell, ahhoz egy egész kacsa, hogy finom ételt készíts...:)

 

Mindenkiben rejlik egy jó szakács, aki csupa-csupa finomságot varázsol az otthoni asztalra…  Ma ne legyen semmi gondod, kevés előkészület, és utána csak betolod a sütőbe és megvárod, amíg elkészül! A rohanós hétköznapok tökéletes ebédje vagy vacsorája… :)

 

Almás-baconös sült kacsa ropogós 1

 Igazán egyszerű elkészíteni, de annál is egyszerűbb eltüntetni!, kezdők is bátran elkészíthetik…

 Almás-baconös sült kacsa ropogós 3

 

Ennek a receptnek a története úgy kezdődött, hogy a Sparban barangoltam, amikor a húsos pultnál megláttam a kacsa húsos szárnytőt, mindösszesen 540,- Ft-ért. Ó gondoltam magamban ezt nekem találták ki, nagyon jó lesz, készítek belőle egy finom tepsis kacsa ropogóst…, úgy hogy az alábbi receptet találtam ki, hiszen mamika fájáról adott volt az alma, fűszereim vannak, és a többi a hűtőm tartalma volt, így egy egyszerű finomságot kreáltam a családnak, isteni finom lett, érdemes elkészítenetek…:)

 

Almás-baconös sült kacsa ropogós 4 

Almás-baconős sült kacsa ropogós-tejszínes krumplipürével
Hozzávalók:
1 kg húsos kacsa szárnytő
*majoránna
*ötbors darált fűszer
*kakukkfű
*Himalája só
szeletelt bacon
2 db nagy alma – ha kisebb, akkor 4 db
2 db közepes vöröshagyma
2 db nagy paprika
2 db paradicsom
kókuszzsír

Köret:
1 - 1 ½ kg krumpli
1 db marhahúsleves kocka
2 dkg vaj
1 dl tejszín
½ dl tej
*Himalája só

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

 Almás-baconös sült kacsa ropogós 6

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő.

A hús mossuk meg és itassuk le róla a felesleges vizet egy papírtörlővel. Ha ezzel megvagyunk, akkor a húsos kacsa szárnytövek mindkét oldalát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg marjorannával és kakukkfűvel és tegyük félre.

 Almás-baconös sült kacsa ropogós

Pucoljuk meg a hagymát és vágjuk félbe, majd nagyobb vastagságú szeletekre. Ezt követően a paradicsomot is, és a paprikával is így tegyünk. Majd az almát vastagabb karikára szeleteljük fel.

 Almás-baconös sült kacsa ropogós 5

Ha elkészültünk, vegyünk elő egy tepsit és rétegezzük bele az előkészített alapanyagokat.

Először a hagyma, utána paprika, paradicsom. Majd ezt követően fogjuk meg a kis kacsa (most nem fürödni megy... :) szárnyacskáinkat és mindegyiket tekerjük be egy-egy bacon vékony szelet szalonnával, ha elkészültünk, tegyük rá a hagymás rétegeinkre.

 Almás-baconös sült kacsa ropogós 8

Ezt követően jöhet a felszeletelt alma, amivel beterítjük szépen a tetejét. Mindegyik alma alá tegyünk egy mokkáskanálnyi kókuszzsírt. 1 dl vízzel öntsük fel - a tepsit a szélénél - majd egy alufóliával letakarva, tegyük a sütőbe, lassú tűzzön, kb. 1 ½ órát süssük, majd az alufóliát levéve, még kb. 15-20 perc alatt süssük ropogósra.

Almás-baconös sült kacsa ropogós 2 

Amíg sül a kacsa, addig készítsük el a köretet.

A krumplit hámozzunk meg, vágjuk kockára és tegyük fel vízben főni, úgy, hogy ellepje a krumplit a víz mennyisége. Majd dobjunk bele egy marhahúsleves kockát.

Ha megpuhult a krumpli szűrjük le, és adjunk hozzá vajat, tejet és tejszínt, és sót (ízlés szerint) és keverjük el pürévé, vagy egy krumplinyomó segítségével, de akár egy robotgép is nagyon jól összekeveri. Kóstoljuk meg, és ha kell még ízesíteni, hogy lágyabb, krémesebb legyen, akkor még tegyünk bele pici vajat, tejszínt és egy kis tejet.

 Almás-baconös sült kacsa ropogós 3

A megsült almás-baconős sült kacsa ropogósunkhoz tálaljuk a tejszínes krumplipürét.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása