Vaníliás körteleves pisztáciával
2015. október 21. írta: Klarissza24

Vaníliás körteleves pisztáciával

4 előnye van ennek a szuper receptnek:

cukormentes, egészséges, 100%-os vitamintartalma van, és főzés nélküli kell ennél több?

 

Egy különleges, de mégis pofonegyszerű 15 perces tökéletes energia bomba egy hosszú napra. :)

 

Tudtad, hogy a legegyszerűbb dolgok a legjobbak? Te is próbáld ki ezt a nagyszerű fogást ebédre, szinten biztos, hogy a kedvencek közé fog kerülni! Olyan egyszerű recept, hogy bárki el tudja készíteni és az íze csodás! 

Akár vacsira is kiváló, melyből akár késő este is lakmározhatunk, vagy meg merem kockáztatni, hogy még reggelire is szívesen bekanalaznád ezt a finomságot. :)
 

 Vaníliás körteleves pisztáciával1

Nálam adott volt a körte, hiszen mamika kertjében sok körte termett, senki nem szedte le, így neki veselkedtem és leszedtem, a bokrok között a fa alatt, már azon gondolkodtam, mit is kezdhetnék vele, az alábbi receptet találtam ki, hasonló ötlet inspirált, mint a vegyes hideg gyümölcslevesem, melyet itt találsz.

Így a sok vitamint megmarad egy tál körtelevesben, és még a gyerekek is szívesen eszik meg ilyen formában a gyümölcsöt, érdemes kipróbálni. :)
 

 Vaníliás körteleves pisztáciával2


Vaníliás körteleves pisztáciával recept gluténmentes
Hozzávalók:

2 kg puhább körte
1 csomag Spar pudingpor – főzős, cukormentes és gluténmentes
½ l tej
½ dl tejszín
pisztácia – ízlés szerint

 

Vaníliás körteleves pisztáciával3 

Vaníliás körteleves pisztáciával recept
elkészítése:
Egy lábasban tegyük bele a pudingport, és egy kis hideg tejjel keverjük el, majd ezt követően, adjuk hozzá a többi tejet, és főzzük sűrűre a pudingot. Nem kell édesíteni, nem kell bele cukor, hiszen az érett körte elég édes.

Ha készen vagyunk, tegyük félre hűlni.

 Vaníliás körteleves pisztáciával4

A körtét pucoljuk meg, egy zöldségpucolóval, vágjuk ki a magházát egy kés segítségével, és vágjuk félbe. Tegyünk félre a körtéből, hogy majd a leves tetejét ezzel díszítsük.

 Vaníliás körteleves pisztáciával6 

Ezt követően, tegyük egy turmixba, jól keverjük össze, adjuk hozzá a kihűlt pudingot, szintén keverjük el, ha sok lenne a turmix gépbe, két részletbe, végezzük el a műveletet. Ha készen vagyunk, öntsük egy lábasba, és adjunk hozzá ½ dl tejszínt, és tálalhatjuk is. Nyáron jól lehűtve kínáljuk. 

 Vaníliás körteleves pisztáciával5

Szórjuk meg a tetején apróra vágott körtével, pisztáciával és locsoljuk meg a tetejét egy kis tejszínnel.

Isteni finom és egészséges, cukor nélküli finomság.

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

És, akkor nézzük is meg, milyen hatással van a körte a szervezetünkre:

Vaníliás körteleves pisztáciával7

Legendás körte - Nemcsak története, de jótékony hatása is híres.

  • A körte termesztéséről szóló első feljegyzések időszámításunk előtt 3.500-ra nyúlnak vissza.
  • Története viszont egészen az ókori mítoszokhoz nyúlik vissza: Zeusz egyik fiát, Tantaloszt az istenek és az emberek ellen elkövetett gonosz tettei miatt az alvilágba küldték, ahol gaztetteit egy körtefa alatt gyónta meg. Amikor éhes lett, és a feje fölött lógó körtéket meg akarta volna enni, az ágak visszahúzódtak, egészen addig, ameddig nyújtózkodott. Így sosem érte el, és mindig éhes maradt.
  • A körtével kapcsolatos szomorú társítás a kínaiaknál is megmaradt, ugyanis náluk az elválást és a szomorúságot szimbolizálja.

Talán éppen ezért, nagyon sokáig a nyers körtét rossznak, sőt mérgezőnek tartották. Ezt a nézet a francia király XIV. Lajos korában változott meg. Akkor már ínyencségnek számított és nagy tiszteletnek örvendett. Mára pedig az egyik legkedveltebb gyümölcs lett.

 

A körte jótékony hatása

A Közép-Ázsiából és Perzsiából származó gyümölcs nemcsak ízletes és zamatos, hanem, jótékonyan hat a szervezetünkre. Magas ásványi anyag (kálcium, magnézium, kálium, cink, vas, jód) és vitamintartalma miatt ( A-, B1-, B2-, C-vitamin) számos betegség ellenszereként használható. A reuma, ízületi gyulladás, a kimerültség, a depresszió, a vérszegénység, a tuberkulózis és a hasmenés mind megelőzhető a fogyasztása által, sőt, az orvosok azt állítják, hogy a végbélrák kialakulását is megakadályozza.

A körte fruktóz-tartalma miatt a cukorbetegek számára is ehető gyümölcs. Egyetlen körtével biztosíthatjuk a napi C vitamin és kálium szükségletet, de kúraszerűen is fel lehet használni: egyaránt egészséges, akár gyümölcsléként, akár szárított formában visszük be a szervezetbe. A fél óráig főzött körte leve pedig energiaitalként használható a nagy szellemi erőfeszítések idején. Román dietetikusok szerint a körte az egyik legjobb orvosság a depresszió ellen, de emellett rengeteg betegséget lehet megelőzni vele. A gyomorkímélő diétákhoz, illetve alacsony kalóriatartalma miatt a fogyókúrázóknak is ajánlják fogyasztását. Forrás

 

süti beállítások módosítása