Egy pillanat és az isteni inspiráció
Már a nagyim is tudta, hogy jól lakathat egy családot az egyik legolcsóbb és legfinomabb egytálétellel… :)
Viszont, én egy kicsit felturbóztam, mivel a leányzóm a sima és egyszerű változatát, amit még én is megtanultan anno, soha de soha nem ette meg. Mindig mondta, találjam ki másképpen, akkor biztos tuti megeszi, hiszen az alapanyagokat külön-külön szereti… így, amióta kitaláltam ezt a receptet, a régi feledésbe merült, viszont sláger ez lett nálunk, ez az egyszerű, pikánsan és gazdagon elkészített változata, imádja, hogy pikáns és sűrű a szaftja… :)
Szóval töltsd pihenéssel az estét, és főzz vacsit fél óra alatt… Isteni finom, sűrű, szaftos, pikánsan csípős fűszeres kolbászos paprikás krumpli az igazi egytálétel, és ígérem, mind a tíz ujjadat megnyalod utána… :), hisz a titok nyitja a 3 féle kolbász íz hatása, és a fűszerezés… :)
Szerintem nincs olyan magyar ember, aki ne szeretné, vagy aki nem evett volna életében, egy jó nagy tányér paprikás krumplit... :)
Fűszeres-kolbászos paprikás krumpli gazdagon
Hozzávalók:
10 db közepes krumpli
1 ek kókuszzsír
5 dkg húsos bacon – apróra vágva
1 nagy vöröshagyma
4 db zöldhagyma – szárával együtt
2 nagyobb zöldpaprika
2 szem paradicsom
½ Cabanossi füstölt classic sült kolbász – Aldi
¼ Chorizo kolbász – Lidl
2-3 db csípős debreceni kolbász
Fűszerek:
1 marhahúsleves kocka
1 kk *Himalája só
1 kk *ötbors fűszer – mozsárban összetörve
½ kk *Aschar masala csípős fűszer – Ázsiai boltban lehet kapni
1-2 kk Kalocsai pirospaprika
¼ chili
Nokedli:
3 púpos ek tönköly fehér búzaliszt
1 tojás
½ kk *Himalája só
20-25 ml víz
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Megpucoljuk a krumplit és kockára vágjuk, megmossuk és vizet öntünk rá.
*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:
Egy lábasban felhevítjük a kókuszzsírt, és az apróra vágott bacont rádobjuk, és elkezdjük pirítani, addig felvágjuk apróra a hagymákat, félbe/negyedbe a paprikát, a paradicsomot és a kolbászokat.
Időközben, amikor már pirult a bacon, akkor hozzáadjuk a hagymát, dinszteljük egy kicsit, és amikor már világos/átlátszó színe van, beletehetjük a paprikát és a paradicsomot, kolbászokat. Jól keverjük el, és pirítsuk tovább., kb. 5-7 perc.
Ezt követően a fenti fűszerekkel ízesítjük, és rádobjuk a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ép hogy ellepje. Tartalék lángon puhára főzzük.
Amíg fő a paprikás krumplink, addig készítsük el a nokedlit. Egy mélytányérba a fenti hozzávalókat összerakjuk, és egy evőkanállal, simára elkeverjük.
*Katt a képre, ha nagy méretben, megszeretnéd tekinteni:
Ha megfőtt a pikáns paprikás krumplink, akkor beleszaggatjuk egy evőkanál segítségével a nokedlit. Oly módon, hogy mindig belemártjuk a forró lébe a kanalunkat, így könnyen lecsusszan róla a nokedli.
Ha elkészültünk, még egy percig összeforraljuk, és azonnal tálalhatjuk, friss bagettel, kovászos uborkával kínáljuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza