Málnás vaníliás álom pite...
2015. december 06. írta: Klarissza24

Málnás vaníliás álom pite...

Mennyeien krémes finomság, lepj meg vele valakit...

 

Tuti garantált a siker!...

 

Málnás vaníliás álom pite

 

Nyűgözz le mindenkit, egy ilyen egyszerű és finom sütivel, nem lesz nehéz! Amióta kitaláltam ezt a receptet, és gyorsan szeretnék, valami finomat enni, akkor bizony mindig erre szavazok… :)

 

Málnás vaníliás álom pite7

Vendégvárónak is kiváló, hiszen 35 perc alatt készen van. Egy ilyen málnás vaníliás álom pitére nem lehet azt mondani, hogy nem kérek belőle! :)

 Málnás vaníliás álom pite1 

Málnás vaníliás álom pite
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta gluténmentesen itt
1 csomag vaníliás pudingpor - főzős és cukormentes itt
0,5 l tej
1 ek *tápióka liszt vagy kukorica keményítő
3-3,5 ek Agave szirup
15 dkg friss málna vagy szezonon kívül fagyasztott málna
Kenéshez:
1 tojás
Tálaláshoz:
*Agave szirup - a Sparban is kapható

hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

Málnás vaníliás álom pite4

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Készítsük el a vanília pudingot. Egy lábasban, egy kis hideg tejben keverjük el a pudingport és ezt követően a maradék tejet adjuk hozzá. Főzzük fel, ha kezd egy kicsit sűrűsödni, akkor adjuk hozzá az 1 ek tápióka lisztet és főzzük sűrűre.

 Málnás vaníliás álom pite7

Ha kész, kapcsoljuk le a hőt, és adjuk hozzá az Agave szirupot. Jól keverjük el, és hagyjuk kihűlni. Az állaga krémesen sűrű. - Azért kell bele még a sűrítőanyag, hogy szilárdabb legyen, mint amúgy a puding állaga, így nem fog elázni/szétfolyni a tésztában. -

 Málnás vaníliás álom pite5

A leveles tésztát 5 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből. Az alatta lévő sütőpapíron görgessük egy tepsire. Tegyük a tészta közepére a sűrű krémes vanília pudingot, tegyünk a tetejére szép sorban a málnát.

 Málnás vaníliás álom pite6

Egy tojást verjünk fel és egy ecset segítségével a tészta szélét az egyik hosszanti oldalán kenjük meg, és a megkent oldalát felül, hajtsuk egymásra, hogy összeragadjon, és a két végét is hajtsuk be.

 Málnás vaníliás álom pite2

A tetejét és az oldalát is kenjük meg vékonyan tojással. Ezt követően tegyük az előmelegített sütőbe 180 fok, és 25-30 perc alatt süssük meg. Ha elkészült a málnás-vaníliás piténk egy kicsit hagyjuk kihűlni.

 Málnás vaníliás álom pite1

Tálaláskor locsoljuk meg Agave sziruppal. Ezt a receptem, jól fog jönni, ha váratlan vendégeid érkeznek,, mert hamar elkészül és hihetetlenül finom... :)

 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

*Agave szirup:
A mexikói eredetű agave növény édes, ragacsos levét sok mindenhez felhasználják, hiszen ebből készül a tequila is.

Az USA déli részéről, Mexikóból, Közép-Amerikából és az Antillák szigetvilágából származik. Mexikóban egyes források szerint már 9000 éve termesztik az agavét. Ma is használnak olyan recepteket, amelyekről azt állítják, hogy azok az aztékoktól származnak. A XVII. századtól portugál és spanyol hajósoknak köszönhetően az agavé megjelent a mediterrán éghajlatú európai országokban is. Hazánkban csak az elmúlt évtizedben kapott szélesebb ismertséget. Az agavé tőlevélrózsás évelő. Levelei lándzsásak, szúrósak, különösen  a hegyük tövisesen szúrós. Szárából csapolják le azt a koncentrált nedvet, amiből az agavé szirup készül. Préselés után hő kezelik, ezzel hidrolizálják a cukrot. Minél idősebb a növény, annál több nedvet ad. Ez a koncentrátum fruktózt és glükózt tartalmaz.

Agave szirup

100 ml agavé szirupban 300 kalóriát találunk, de csak kis mennyiségre van szükség belőle, így ajánlják fogyókúrázóknak is. Glikémiás indexe 30 alatt van, így az alacsonyabb GI értékű élelmiszerek közé tartozik. 

Ez azt jelenti, hogy lassabban szívódik fel, ezáltal nem emeli meg annyira az inzulin szintet. Íze édesebb, mint a kristálycukoré, így kevesebb is kell belőle, azonban hosszabb ideig tartó felszívódása miatt nem törnek ránk evési rohamok, ha éppen diéta alatt alkalmazzuk. Így a zsírpárnáktól is könnyebben is egészségesebben szabadulhatunk meg, mint ha mesterséges édesítőt, vagy kevés fehér cukros ételt fogyasztanánk.

Málnás vaníliás álom pite

Az agavé szirup vasat, kálciumot, káliumot, foszfort és magnéziumot is tartalmaz. Nem hiába,  a növényi szirupok az emberi szervezet számára a legkedvezőbb édesítőszerek.

Íze is és színe is a mézhez hasonlítható. Rendkívül  sokoldalúan használható édesítőszerről van szó, szirup lévén remekül oldódik. Mivel nincs kellemetlen utóíze,  így italokhoz is adagolhatjuk. Hőre nem bomlik, így megőrzi édes ízét.

Készülhet vele sütemény, édesség, keksz vagy bármilyen sült és főtt étel, amibe cukrot használnánk. Tea, kávé és más reggeli italok édesítőjeként is megállja a helyét, és nincs kellemetlen utóíze. Bár kalóriatartalma közel azonos a cukoréval, de mivel másfélszer édesebb annál, így kevesebb sziruppal elérhető a kellő íz hatás. Forrás

 

süti beállítások módosítása