Mennyeien krémes finomság, lepj meg vele valakit...
Tuti garantált a siker!...
Nyűgözz le mindenkit, egy ilyen egyszerű és finom sütivel, nem lesz nehéz! Amióta kitaláltam ezt a receptet, és gyorsan szeretnék, valami finomat enni, akkor bizony mindig erre szavazok… :)
Vendégvárónak is kiváló, hiszen 35 perc alatt készen van. Egy ilyen málnás vaníliás álom pitére nem lehet azt mondani, hogy nem kérek belőle! :)
Málnás vaníliás álom pite
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta gluténmentesen itt
1 csomag vaníliás pudingpor - főzős és cukormentes itt
0,5 l tej
1 ek *tápióka liszt vagy kukorica keményítő
3-3,5 ek Agave szirup
15 dkg friss málna vagy szezonon kívül fagyasztott málna
Kenéshez:
1 tojás
Tálaláshoz:
*Agave szirup - a Sparban is kapható
hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Készítsük el a vanília pudingot. Egy lábasban, egy kis hideg tejben keverjük el a pudingport és ezt követően a maradék tejet adjuk hozzá. Főzzük fel, ha kezd egy kicsit sűrűsödni, akkor adjuk hozzá az 1 ek tápióka lisztet és főzzük sűrűre.
Ha kész, kapcsoljuk le a hőt, és adjuk hozzá az Agave szirupot. Jól keverjük el, és hagyjuk kihűlni. Az állaga krémesen sűrű. - Azért kell bele még a sűrítőanyag, hogy szilárdabb legyen, mint amúgy a puding állaga, így nem fog elázni/szétfolyni a tésztában. -
A leveles tésztát 5 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőszekrényből. Az alatta lévő sütőpapíron görgessük egy tepsire. Tegyük a tészta közepére a sűrű krémes vanília pudingot, tegyünk a tetejére szép sorban a málnát.
Egy tojást verjünk fel és egy ecset segítségével a tészta szélét az egyik hosszanti oldalán kenjük meg, és a megkent oldalát felül, hajtsuk egymásra, hogy összeragadjon, és a két végét is hajtsuk be.
A tetejét és az oldalát is kenjük meg vékonyan tojással. Ezt követően tegyük az előmelegített sütőbe 180 fok, és 25-30 perc alatt süssük meg. Ha elkészült a málnás-vaníliás piténk egy kicsit hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor locsoljuk meg Agave sziruppal. Ezt a receptem, jól fog jönni, ha váratlan vendégeid érkeznek,, mert hamar elkészül és hihetetlenül finom... :)
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza
*Agave szirup:
A mexikói eredetű agave növény édes, ragacsos levét sok mindenhez felhasználják, hiszen ebből készül a tequila is.
Az USA déli részéről, Mexikóból, Közép-Amerikából és az Antillák szigetvilágából származik. Mexikóban egyes források szerint már 9000 éve termesztik az agavét. Ma is használnak olyan recepteket, amelyekről azt állítják, hogy azok az aztékoktól származnak. A XVII. századtól portugál és spanyol hajósoknak köszönhetően az agavé megjelent a mediterrán éghajlatú európai országokban is. Hazánkban csak az elmúlt évtizedben kapott szélesebb ismertséget. Az agavé tőlevélrózsás évelő. Levelei lándzsásak, szúrósak, különösen a hegyük tövisesen szúrós. Szárából csapolják le azt a koncentrált nedvet, amiből az agavé szirup készül. Préselés után hő kezelik, ezzel hidrolizálják a cukrot. Minél idősebb a növény, annál több nedvet ad. Ez a koncentrátum fruktózt és glükózt tartalmaz.
100 ml agavé szirupban 300 kalóriát találunk, de csak kis mennyiségre van szükség belőle, így ajánlják fogyókúrázóknak is. Glikémiás indexe 30 alatt van, így az alacsonyabb GI értékű élelmiszerek közé tartozik.
Ez azt jelenti, hogy lassabban szívódik fel, ezáltal nem emeli meg annyira az inzulin szintet. Íze édesebb, mint a kristálycukoré, így kevesebb is kell belőle, azonban hosszabb ideig tartó felszívódása miatt nem törnek ránk evési rohamok, ha éppen diéta alatt alkalmazzuk. Így a zsírpárnáktól is könnyebben is egészségesebben szabadulhatunk meg, mint ha mesterséges édesítőt, vagy kevés fehér cukros ételt fogyasztanánk.
Az agavé szirup vasat, kálciumot, káliumot, foszfort és magnéziumot is tartalmaz. Nem hiába, a növényi szirupok az emberi szervezet számára a legkedvezőbb édesítőszerek.
Íze is és színe is a mézhez hasonlítható. Rendkívül sokoldalúan használható édesítőszerről van szó, szirup lévén remekül oldódik. Mivel nincs kellemetlen utóíze, így italokhoz is adagolhatjuk. Hőre nem bomlik, így megőrzi édes ízét.
Készülhet vele sütemény, édesség, keksz vagy bármilyen sült és főtt étel, amibe cukrot használnánk. Tea, kávé és más reggeli italok édesítőjeként is megállja a helyét, és nincs kellemetlen utóíze. Bár kalóriatartalma közel azonos a cukoréval, de mivel másfélszer édesebb annál, így kevesebb sziruppal elérhető a kellő íz hatás. Forrás