Az én Carbonaram!
Megint hoztam egy finomságot a tündérkonyhámból, ha gyorsan kell valami finom, egyszerű és még imádod a tésztát is, ezt bizony neked szól.
Igen tudom, az igazi „úgymond” hivatalos „Carbonara” az tojással készül, viszont én nem szeretem/szeretjük, így én módosítottam a saját ízlésünknek megfelelően. Így lett, ez az én kis Carbonaram :) sokféle változatát készítem, ezért szép a gasztronómia, mert ahány ház, annyi szokás, és ízlésünkre lehet formálni az ételeket, és mindig finomságok kerülnek a családi asztalra. :)
Kevés alapanyag, nem túl sok idő, 30 perc alatt készen van, viszont biztosan begyűjtesz vele sok dicséretet a családodtól, hisz fantasztikusan finom, érdemes elkészíteni. :)
Baconos-sonkás tejszínes spagetti „alla carbonara” recept
Hozzávalók:
1 csomag „Barilla” spagetti tészta gluténmentesen itt és itt
2 csipet *Himalája só
½ ek extra szűz olíva olaj
10-15 dkg dobozos apróra vágott bacon
3 dkg cheddar sajt
3 dkg eidami sajt
(de ízlés szerint, választhatunk másféle két sajtot is pld: parmezán sajt vagy óvári, trappista sajt)
250 ml tejszín
2 db zöldhagyma
1 nagy csipet frissen darált *ötbors – vagy mozsárban tört
1 csokor petrezselyem
30 dkg sonka gluténmentesen itt
3 gerezd fokhagyma
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/
Baconos-sonkás tejszínes spagetti „alla carbonara” recept
elkészítése:
Készítsük elő a hozzávalókat. Kockákra vágjuk fel a bacont, viszont lehet apróra vágva is kapni, úgy hogy itt már megkönnyíthetjük a feladatunkat.
Vágjuk a zöldhagymát karikára, petrezselymet apróra és a sonkaszeleteket is apró kockára. Ha készen vagyunk, tegyük félre, és reszeljük le a sajtot. Pucoljuk meg a fokhagyma gerezdeket.
Egy fazékba vizet töltünk, 1 kk sót és 1 ek kókusz olajat tegyünk bele és forrásig melegítjük.
Ezt követően, tegyük bele a spagetti tésztát. Akkor jó a tészta, amikor még „al dente” olyan ropogós, harapható, vagyis ne legyen túl főzve. – (Én 3-4 percig szoktam főzni, utána lekapcsolom a hőt és fedő alatt még gőzöltetem, és időként megkóstolom.) Ha készen van a tészta, akkor szűrjük le és öblítsük le egy kis hideg vízzel, és tegyünk bele egy ek kókusz olajat és jól keverjük el.
Itt, meg itt és itt találsz bővebb információt a Barilla tésztáról és annak főzéséről.
Amíg fő a tészta készítsük el a szószt.
Egy serpenyőbe tegyük bele a bacon szalonnát, pirítsuk egy pár percig, addig pirítsuk, amíg ropogósabb lesz. Vegyünk ki a bacon szalonnából egy kicsit és tegyük félre.
Reszeljünk a serpenyőben maradt baconhoz, fokhagymát, tegyük rá a hagymát, sonkát és borsozzuk. Nem kell sózni, mivel a szalonna és a sonka is sós. Keverjük össze és pirítsuk tovább, kb. 5 perc, és a végén adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet.
Öntsük fel a tejszínnel és tegyük hozzá a reszelt sajtot. Forraljuk össze. Ha a sajttól nagyon sűrű lenne, hígítsuk még tejszínnel. Ha elkészültünk, akkor a leszűrt tésztát öntsük, a sonkás-baconos szószunkhoz keverjük össze, kb. egy percig lassú lángon kevergetve, forraljuk össze.
Azonnal tálaljuk, szórjuk meg a félre tett ropogós bacon szalonnával, apróra vágott petrezselyemmel, zöldhagymával, és reszelt cheddar sajttal.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza