Thai barbecue currys sült csirke/salátával...
2016. február 28. írta: Klarissza24

Thai barbecue currys sült csirke/salátával...

 

Gyors, egyszerű, egészséges – nem is kell más egy ideális, finom ebédhez vagy vacsorához… :)

 

Thai barbecue currys sült csirke-salátával1

 

Csipetnyi thai ízek és illatok a konyhánkban pillanatok alatt… A legtöbb ember egyik kedvenc étele a sült csirke… A thai konyha különlegességei az erős és még is harmonizáló fűszerek, így a sült csirke receptek, valóban tele van minden extravagáns íz kombinációval. Szinte a rajongója vagyok a különböző fűszeres húsoknak, egyszerűen imádom… :) Ha még nincs ötleted, vagy csak egy fincsi sült csirkére vágysz, próbáld ki… :)



Thai barbecue currys sült csirke-salátával3


Thai barbecue currys sült csirke/salátával

Hozzávalók:
6 db csirkecomb

Fűszerek – apróra vágva
3 gerezd fokhagyma
1 csokor friss *koriander levél
3 db chili kimagozva, aki nem szereti a csípőset – (én 2 db chili kimagoztam egy chili csípősen hagytam)
¼ kk *Himalája só
1 ek porcukor
1 kk *kurkuma por
1 kk *curry por
3 ek *halszósz
1 fél lime leve
2 szál egész újhagyma
2 ek extra szűz olívaolaj

Saláta:
uborka
jégsaláta
koktélparadicsom
Kaliforniai paprika
citrom leve
extra szűz olíva olaj

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni:
http://www.azsiabt.hu/

Thai barbecue currys sült csirke-salátával2

Elkészítés:
A fenti fűszer hozzávalókat egy mozsárban tesszük és összetörjük. Ha nincs, mozsár egy darálóba tegyük és őröljük meg.

A megmosott csirke combokat, vagdossuk be több helyen, 3-4 helyen, az összekevert fűszerpáccal dörzsöljük be, a bevagdosott részhez is jól nyomkodjuk be a pácot, hagyjuk állni egy fél órát, vagy akár egy egész éjszakán át, minél tovább hagyjuk pácolódni a húst, annál finomabb lesz. Én mindig egy éjszakán keresztül hagyom pácolódni a húst.

Thai barbecue currys sült csirke-salátával4

Ezt követően, tegyük egy tepsibe, tegyünk rá kókuszzsírt, vagy locsoljuk meg olívaolajjal, fedjük le alufóliával, és 200 fokon 30 percig süssük, ezt követően fólia nélkül még 15 percig süssük ropogósra a csirkét.

Akkor jó a sült csirke, amikor leválik a csontról a hús. Grillsütőben, vagy nyáron kerti faszenes grillen is süthetjük.

thai barbecue currys sült csirke-salátával

A salátának valót szeleteljük fel, halmozzuk egy tányérra, locsoljuk meg olíva olajjal, egy kis citromlével és megöntözhetjük a sült csirke szaftjával is, kínáljuk mellé a finom thai barbecue currys sült csirkecombokat. Vagy akár párolt zöldséggel vagy rizzsel is tálalhatjuk.


Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz: https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása