Focirajongóknak: Extra ropogós Cukkini Orly módra
2016. június 27. írta: Klarissza24

Focirajongóknak: Extra ropogós Cukkini Orly módra

Ahogy zajlanak a foci EB meccsek, úgy fogynak a sörök!

Ilyenkor öröm van a köbön, :) mivel hogy, van már gluténmentes sör is, mely fogy, ezerrel!

Nehogy már csak a focitól kapjanak a ffiak spontán orgazmust Budától Pestig, :) bizony kell egy kis harapni való nekik is közben. :) Mivel sör van dögivel, és olcsó is a cukkini, rögtön adott, hogy egy finom ropogós rágcsálni valót készíthetsz a „ffi nem” szurkolóinak. :)

 

Extra ropogós cukkini orly módra6


És majd észreveszed, ahogyan beleharapsz, a kész finomságba, csak úgy ropog a külseje miközben eszed, és belül a puhább, de még roppanós a cukkini, isteni finom. Egyszerűen fenomenális. :)

Én ehhez nem is ajánlok köretet, mert magában is laktató, és egészséges, csak egy jó nagy kofa sört. :) Érdemes kipróbálni, én már igazi cukkini tornyot építettem belőle, de olyan bénára sikeredett, hogy a „Pissai ferde torony" is megirigyelhetné. :) de sebaj, az íze felülmúlhatatlan!
 

Extra ropogós cukkini orly módra11 

Cukkini Orly módra recept - gluténmentes
Hozzávalók:
4 db cukkini
1 nagy csipet *Himalája só
1 nagy csipet *ötbors durvára darált
2 ek púpos rizsliszt
1 púpos ek *tápióka keményítő vagy kukoricakeményítő
Orly tésztához:
9 ek púpos rizsliszt
kb. fél liter hideg sör fele gluténmentesen itt
1 kk *Himalája só
2 db tojás
½ kk *ötbors durvára darált
½ kk *cayenne bors
Sütéshez:
kókuszzsír


Extra ropogós cukkini orly módra3

Cukkini Orly módra
elkészítése:

Vágjuk fel vastagabb, ujjnyi karikára a cukkiniket. Tegyük egy tálba és sózzuk, borsozzuk meg. Ezt követően tegyünk egy tányérba rizslisztet és 1 ek tápióka lisztet, keverjük el.

Ha elkészültünk, akkor keverjük össze az orly tészta alapját. Rizsliszt, tojássárgája, só, bors, cayenne bors és hideg sör összekever, fokozatosan eleinte kevés sörrel csomómentesre kikeverjük, majd addig hígítani, amíg eléri a sűrű palacsinta tészta állagát.

Extra ropogós cukkini orly módra2

*Figyeljünk arra, ne legyen túl híg a tészta állaga, mert akkor a cukkini zöldségről lefolyik a tészta.

*A másik fontos dolog, hogy a legvégén már csak lágyan kevergessük, hogy a sör buborékok benne maradjanak.

Extra ropogós cukkini orly módra1

Ha ezzel is megvagyunk, akkor a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval verjük fel kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a sörös masszához.

Extra ropogós cukkini orly módra9

Ha elkészültünk hevítsünk kókuszolajat, és a lecsöpögtetett cukkiniket, először a tányérban lévő lisztes keverékbe hempergessük meg, rázogassuk le róla a felesleges lisztet, majd a kikevert orly tészta masszába mártsuk bele és forró bő kókuszolajban, közepes hőfokon süssük arany barnára. Ha megsültek, szedjük tálba és még forrón sózzuk, borsozzuk meg.

Extra ropogós cukkini orly módra7

*Sütési tipp: én fanyársakat beáztatok 10 percre, és amikor a cukkiniket a sörös masszába mártanám, akkor előtte beleszúrom a nyársat és úgy mártom az orly tésztába, és utána a serpenyőbe lévő forró kókuszolajba, így könnyebb a kezelhetősége a masszának. Igaz, amíg a cukkini alja kérget nem kap, néha úgy néz ki a serpenyő, egy-két pillanatra, mintha sündisznó költözött volna bele… :)

*Én az orly tészta masszából, egy cseppet a kókuszolajba szoktam cseppenteni, és ha leszáll az aljára, de egyből föl is rúgja magát és gyöngyözve sülni kezd - az a jó hőfok. Míg az olaj alján marad a tésztacsepp, addig hideg a zsiradékunk.

*Viszont van egy másik verzióm is, amikor a masszából kihagytam a tojást, (mert épp nem volt itthon), úgy is nagyon finom ropogós lesz. :)

Extra ropogós cukkini orly módra6

Ily módon bármilyen zöldséget, halat, csirkemellet is kisüthetünk ebbe a kétféle orly tészta masszába.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása