Így lesz tökéletes a grillcsirke, mely egyszerre ropogós, szaftos, omlós és vaj puha… :)
Az egészben sült csirkét képtelenség elrontani, és sok foglalatosság sincs vele. Kitűnő fogás az egész családnak. Egészséges étrendet követők, diétázók, fogyókúrázok, kedvenc étele is, szerintem alig van olyan ember, aki nem szereti…
Egy fantasztikus zöldségkörettel vagy salátával, egyszerűen kihagyhatatlan mediterrán élvezet… :)
Szaftos ropogós fűszeres grillcsirke zöldségekkel töltve KETO
Hozzávalók:
1 egész csirke
Csirke pácolásához:
1 Cup *tengeri só
¼ Cup fele *ötbors szemes fűszer
¼ Cup fele *”halpác” fűszerkeverék- ilyen néven kell keresni a lentebbi boltba
(ez kiváló csirkéhez is, mert tartalmazz: mustármag,fekete bors,koriander,citrom,fahéj,gyömbér,kapormag,babérlevél,szegfűszeg egész apró fűszereket)
¼ Cup fele *szemes édeskömény
3 nagy csipet *chili pehely
víz
Mennyiségek méréséhez, az alábbi blog bejegyzésemnél találtok információt:
https://fincsifalatka.blog.hu/2016/07/31/merleg_nelkul_jo_ha_tudjuk
Csirkéhez pácolás után, a fűszerezés: mennyisége ízlés szerint:
majoránna
Provence fűszerkeverék
cayenne bors
*Himalája só
*csirke fűszerkeverék
*ötbors őrölt fűszer
Zöldségek:
1 db kisebb sárgarépa
1-2 db zöldhagyma
½ citrom – negyedbe vágva
¼ friss édeskömény - darabolva
1-1-1 szelet Kaliforniai paprika, piros-zöld-sárga – kockára vágva
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Szaftos ropogós fűszeres grillcsirke zöldségekkel töltve KETO
elkészítése:
Vegyünk egy nagy tálat, a megmosott csirkét tegyük bele, öntsük rá a tengeri sót, a szemes ötborst, a „halpác” néven futó fűszerkeveréket, édesköményt, chili pehelyt, és öntsük fel vízzel, hogy ellepje. Majd hagyjuk egy éjszakát át a hűtőbe pácolódni lefedve.
Másnap a csirkéről öntsük le a páclét, és itassuk fel a felesleges vizet róla. Majd a hozzávalóknál lévő pácolás utáni fűszerekkel ízesítsük, ízlés szerint, én jól meg szoktam fűszerezni, kívül-belül. Majd tegyük félre.
Ezt követően készítsük elő a zöldségeket, pucoljuk meg a répát, és daraboljuk kisebbre, majd a zöldhagymát, kaliforniai paprikát, citromot negyedbe és ketté, a friss édesköményt daraboljuk fel, ezt mind, úgy hogy beleférjen a csirke belsejébe, és váltogatva tegyük bele. Majd a csirke végét varrjuk össze egy fehér cérnával.
Ha elkészültünk, húzzuk nyársra és tegyük be a grill sütőbe, 180 fokon kb. 50 perctől-1½ óráig süssük, ez persze függ a csirke nagyságától, akkor jó, ha ropogós és szép arany barna. Ha nincs grillsütőnk, akkor süssük meg sütőben. Erről az alábbi blog bejegyzésemnél olvashatsz és még egy másik szuper sült csirke receptemet is megtalálod itt:
https://fincsifalatka.blog.hu/2015/01/10/szaftos_sult_csirke-zoldseg_korettel_piritott_mandulaval-tokmaggal
A ropogós szaftos grill/sült csirkét tálalhatjuk a benne megsült zöldséggel, salátával, vagy másféle körettel rizs, krumplipüré, sült krumpli, de önmagában, finom kovászos uborkával is fenséges és kihagyhatatlan étel. Ha marad belőle, akkor másnap szeletelve, szendvicsbe, csirke vagy cézár salátához is kitűnő választás.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza