Mediterrán töltött gomba KETO
2017. január 29. írta: Klarissza24

Mediterrán töltött gomba KETO

Kiváló vendégváró!

Körettel tálalva akár ebédre is nagyon jó kis finomság. Viszont ez az egyik legjobb gyors vacsora. :)
 


Gyorsan elkészül, és számtalan módon variálható a töltött gomba. Süthető sütőben, grillen vagy kerti grillen. Bárhogyan is, minden évszakban egy jó kis laktató étel, sőt az egészséges étrendbe, diétába, fogyókúrába is beilleszthető bármikor. Akár még reggelire, egy tükörtojás kíséretével, rögtön szuper frissen indul a nap.
Érdemes elkészíteni, mert isteni finom. :)
 

 

Mediterrán töltött gomba KETO recept
Hozzávalók:

½ kg nagyobb fejű csiperkegomba
Himalája só
ötbors őrölt fűszer
1 üveg articsóka konzerv
10 dkg olajban eltett szárított paradicsom
1-2 zacskó mozzarella sajt
1-2 szál zöldhagyma
2 db piros Kaliforniai paprika
extra szűz olíva olaj
baguette gluténmentesen itt vagy itt - (Keto étrendet követők, hagyják el!)

A hozzávalóknál lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/

Mediterrán töltött gomba KETO recept
elkészítése:

A gombát tisztítsuk meg, vegyük ki a törzsét. Majd kenjük be, kívül és belül is egy ecset segítségével extra szűz olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

A paprikát (sütőben) vagy mint nekem van gázsütő platniján süssük meg. Akkor jó, ha kívül fekete a héja része. Majd tegyük egy tálba és fedjük le fóliával. Hagyjuk állni 15 percig. Ezt követően egy késsel kapargassuk le a fekete részt és magozzuk ki, majd vágjuk fel csíkokra.

A szárított paradicsomot és a mozzarella sajtot vágjuk fel szintén csíkokra, a hagymát karikára és az articsókát meg félbe.

Ha elkészültünk, akkor melegítsük elő a sütőt. Majd a gombákat töltsük meg kaliforniai paprikával, articsókával, aszalt paradicsommal, szórjuk meg zöldhagymával és a tetejére pedig tegyünk mozzarella sajtot.

Az előmelegített sütőben közepes hőfoknál süssük 10 percig. Akkor jó, amikor szépen ráolvad a sajt és még egy picit megbarnul.

Amíg sül a töltött gombánk, addig süssük meg a pirítóst. A baguettet vágjuk félre, locsoljuk meg olíva olajjal és egy serpenyőbe pirítsuk meg. Majd tálalhatjuk is a mediterrán sült gombánkhoz. De önmagában is kiváló egyszerű és finom és egészséges fogás.

Ne öntsük ki a levet, amelyet a főzés, sütés során a gombák engedtek. Finoman ízesíthetjük vele leveseinket és mártásainkat. A gomba kitűnően illeszkedik a sószegény diétába is, mivel alacsony a nátriumtartalma. Illatosítja, ízesíti, változatosabbá teszi az ételeinket.

 

*Tipp: A csiperkét néhány napig tárolhatjuk a hűtőszekrény zöldséges rekeszében. Érdemes a gombát papírzacskóba tenni, vagy légmentesen záródó edénybe. :)

 

Egy másik sült gomba receptemről itt olvashattok. :)

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

És akkor nézzük meg, milyen hatással van a szervezetünkre a csiperkegomba:

Kutatások eredmények alapján, csiperkegomba rákellenes hatású. Rendszeres fogyasztása segíthet a mellrák megelőzésében azzal, hogy megakadályozza a szervezetben lévő ösztrogénszint túlzott megemelkedését…

A csiperkegomba kiváló vitaminforrás, az összes B vitamin, D vitamin, magnézium, folsav, C, K, vas, foszfor, cink, kálium, réz, szelén, mangán-t is tartalmaz. Rosttartalma hozzájárul a bélrendszer jó működéséhez.

 

 

süti beállítások módosítása