Kívül ropogós, belül puha. Ez a sült csirkecomb recept is nagy kedvenc nálunk, főleg amikor sietős napjaim vannak, és nincs kedvem sokat a tűzhely mellett állni.
A fűszeres sült csirkecombok csak magukban irulnak-pirulnak a sütőben, ízletesek és nagyon finomak. Ki tudna ellenállni egy frissen sült, fűszeres ropogós sült csirkecombnak, hát én bizony nem… :) Nagyon egyszerű, a kezdő háziasszonyok is bátran elkészíthetik… :)
Fűszeres olajban pácolt sült csirke/gránátalma salsával és pirított burgonyával
Hozzávalók:
6 db felső csirkecomb
*ötbors őrölt fűszer
*Himalája só
5 db lila hagyma negyedekbe vágva
1 db narancs negyedekbe vágva
6 közepes burgonya
*sült burgonya fűszerkeverék
1 ek kókuszzsír vagy olíva olaj
Fűszerolaj a pácoláshoz:
½ kk cayenne bors
1 kk őrölt kömény
2 nagy csipet *chili pehely
1 db citrom leve
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek szójaszósz
egy löttyintésnyi olíva olaj
Gránátalma salsa:
1 db gránátalma
½ csokor apróra vágott petrezselyem
1 maréknyi natúr pisztácia – durvára vágva
3 ek extra szűz olívaolaj
1 db nagyobb narancs leve
egy csipet *Himalája só
egy csipet cukor
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://www.azsiabt.hu/
Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Majd a hozzávalóknál lévő fűszer olajat, tegyük egy tálba és keverjük össze. Ezt követően, tegyük a csirkecombokat a pácba, és jól forgassuk meg, majd egy éjszakán keresztül, lefedve a hűtőbe hagyjuk pácolódni.
Ezután a lila hagymát és a narancsot vágjuk negyed cikkekre, és tegyük egy tepsibe. Majd tegyük rá a fűszerolajban pácolódott csirkecombokat.
Pucoljuk meg a krumplit és vágjuk nagyobb kockákra, majd sült burgonya fűszerkeverékkel ízesítsük/szórjuk meg, és helyezzük a csirkecombok közé. Ezután a maradék páclevet öntsük a csirkecombok tetejére, és locsoljuk meg olíva olajjal, vagy tegyünk rá egy kis kókuszzsírt elosztva.
Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 50-60 percig alufóliával lefedve, majd a fóliát eltávolítva még 15-20 percig süssük ropogósra. A sütési idő függ a csirkecombok nagyságától. Én azt szeretem, ha jól át van sütve és ropogós kívül, belül puha.
Amíg sül a fűszerolajban pácolt tepsis csirkénk, addig készítsük el a gránátalma salsát. A gránátalma salsa hozzávalóknál lévő alapanyagokat tegyük egy tálba és jól keverjük el. Majd hűtőbe téve 20 percig állni hagyjuk.
Ha megsült a fűszeres olajban pácolt sült csirkénk, tálaljuk a pirított burgonyával és a gránátalma salsával, díszítjük petrezselyemmel.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza