Csak 15 perc és már ehetjük is!
Egyszerű, gyorsan elkészíthető és mindezek tetejébe még isteni finom is. :)
Hiszen az olvadó, nyúlós sajt, a pikáns sonka, a füstölt bacon, és a lasagne tészta, nyakon öntve a szaftos tejszínnel, ez mindenkit elvarázsol, igazán nyálcsorgató finomság. :)
Jó, jó nem szaporítom a szót, jöjjön a receptem, mert már bizony megebédeltem, de újból csorog a nyálam, hogy még egy adagot befaljak belőle. :)
Kezdő háziasszonyoknak is szívből ajánlom.
Sajtos-sonkás tésztarózsa recept, baconos ízbombával
Hozzávalók:
12 db lasagne tészta – gluténmentesen a legolcsóbban itt
1 tasak szeletelt bacon
20 dkg házi lágy sajt
3 zacskó mozzarella sajt
1 tasak szeletelt sertéssonka felvágott – gluténmentesen itt
2 zacskó tejszín
friss kakukkfű – ízlés szerint
Sajtos-sonkás tésztarózsa, baconos ízbombával
elkészítése:
A lasagne tésztákat előfőzzük, forrásban lévő sós vízbe kb. 5-6 percig, - (én meg szoktam tapogatni a tésztát, így érzem, hogy mikor jó, fontos, hogy ne főzzük túl, mert el fog szakadni a tészta, de jól tekerhető legyen, amikor lehűtjük) - időnként kevergessük meg, hogy ne ragadjon össze a tészta.
Ha elkészült, akkor azonnal egy tál jeges vízbe, vagy jó hideg vízbe szedjük ki, hogy leálljon a főzés és ne puhuljanak tovább. Hagyjuk itt egy pár percig, hogy lehűljenek, majd szűrjük le, óvatosan, és hagyjuk lecsöpögni a vizet róla.
Amíg hűsöl a tészta, szeleteljük fel egy jó éles késsel vékonyra a mozzarella sajtot, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Ennyi idő elég is a tésztának, amíg ezzel a fázissal elkészülünk.
Ezt követően 4 db előfőzött lasagne tésztát tegyünk egy vágódeszkára, úgy hogy kb. másfél-két cm-el fedjék egymást.
Ha a fentiekkel elkészültünk, akkor kezdjük el, befedni a tészta lapokat:
Először a vékony szeletelt bacont tegyünk rá, majd a mozzarella sajtot, tépkedjünk rá házi lágy sajtot, csak úgy össze-vissza, ahogy jól esik. :) Én azt szeretem, ha jó sajtos. Majd tegyük rá a szeletelt sonka felvágottat.
Ezután fogjuk a tésztát és szorosan tekerjük fel. Ezért kellett az előfőzés, hogy könnyű legyen vele dolgozni, feltekerhető legyen. A munka nehezével, már készen is vagyunk. :) - (a többi tésztával is így járjunk el.) -
Aztán fogjunk egy jó éles kést, és vágjuk fel kb. 2 cm-es darabokra, egyenként helyezzük egy hőálló jénaiba, vagy tepsibe, úgy, hogy felfelé fordítva legyenek. Így, olyanok lesznek, mint a tészta rózsák. Ha ezzel is megvagyunk, öntsük nyakon a tejszínnel, és mehet a sütőbe kb. 9-10 percre, mivel előfőzött a tészta, nem kell neki sok idő.
Tálalásnál szórjuk meg friss kakukkfűvel, és még melegen falatozhatjuk.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza