Grillezett brokkoli BBQ Louisiana sült csirkemellel KETO
2017. május 08. írta: Klarissza24

Grillezett brokkoli BBQ Louisiana sült csirkemellel KETO

Versenyfutás az idővel, ebéd vagy vacsora 20 perc alatt!

 

Ha nincs túl sok időd, akkor ezt a gyors receptet használd, és tuti, hogy elbűvölöd vele a családodat. :)

 

Kétségtelen, hogy a csirkemell meglehetősen sovány húsféle, de éppen ezért - a vegán kívül - minden étrendbe beilleszthető, kiváló tápértékkel bír. S igen, fitdiéta, fogyókúra, keto étrend idején is bátran fogyaszthatjuk, hiszen mindössze 1-2 gramm

Egy könnyed grillezett zöldség mellé, egyszerűen fenomenális.

 


Nálunk is rengetegszer van csirkemell, a lányom imádja, az év 365 napján tudná enni. de persze, nem mindig ugyanazt, mindig új és újabb ízesítést kell kitalálnom neki. :) de persze ebben segítenek a jó kis fűszerek is. A blog oldalamon sokszor fogsz találkozni/és már találkozhatsz is, ilyen egyszerű finomsággal, de ez jó, hiszen lassan itt a grillszezon is, és mehetünk a kertbe grillezni. :) így Te is, egy fenséges gyors ételt tudsz kreálni, hipp-hopp. :) 
Arról nem is beszélve, hogy isteni finom, kezdőknek is ajánlom.

  

Pikáns grillezett brokkoli BBQ Louisiana sült csirkemellel KETO
Hozzávalók:

1 db nagy csirkemell
BBQ Louisiana fűszerkeverék
ötbors durvára darált
cayenne bors
Himalája só – ízlés szerint
egy nagy fej brokkoli
1 kk kapribogyó – lé nélkül
csomagolt feta sajt negyede
friss kakukkfű – ízlés szerint
egy löttyintésnyi extra szűz olívaolaj
6 db szárított paradicsom 

A hozzávalóknál lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek


Grillezett brokkoli BBQ Louisiana sült csirkemellel KETO 
elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

A csirkemellet vágjuk ketté és a vastagabb részeket is ketté. Ezt követően fűszerezzük be a bbq louisiana fűszerkeverékkel, borsozzuk, sózzuk még egy kicsikét, majd szórjuk meg egy kevéske cayenne borssal.  Tegyük egy műanyag dobozba, locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal, majd tegyük félre pácolódni, amíg elkészítjük a pikáns brokkolit.


A brokkolit mossuk meg, majd a szárát egy zöldségpucolóval tisztítsuk meg. Ha elkészültünk vágjuk félbe, majd megint félbe. Négy szép brokkoli darabkát kapunk. Ha nagyobb a család, akkor duplázzuk meg a fenti adag mennyiséget.

Majd vegyünk elő 4 db alufóliát, és tegyük rá a brokkolit, külön-külön, majd tegyük félre, amíg a pikáns aszalt paradicsomos és fetasajtos brokkoli masszánkat elkészítjük.

Készítsük elő egy kis tálat, majd vágjuk apróra az aszalt paradicsomot és tegyük bele, öntsünk az aszalt paradicsom olívaolajából is egy keveset a tálba, a finom ízek benne vannak. Majd vágjuk fel a kapribogyót szintén apróra, a feta sajtot morzsoljuk el, friss kakukkfű leveleit szedjük le, és mindezt adjuk az aszalt paradicsomhoz. Öntsünk rá egy löttyintésnyi olívaolajat és jól keverjük össze.

Most jön a brokkoli masszás… :) Vegyük négyfelé a paradicsomos feta sajtos masszánkat, és egyenként masszírozzuk bele a brokkoliba, a száracskái közé is. Ha elkészültünk, akkor csomagoljuk be, mint egy batyut az alufóliába.


Ezt követően tegyük egy tepsibe és a sütőbe kb. 10-15 percre. Nekem a gázsütőmön 13 perc kellett, akkor még roppanós is marad a brokkoli. Persze ha kerti grillen készítjük el, akkor elég 10 perc is neki.

Amíg a sütőben le van a brokkoli, addig süssük meg egy grill serpenyőbe, vagy egy teflon serpenyőbe a bepácolt csirkemelleket egy kk-nyi kókuszzsíron.

Ha elkészültünk szedjük tányérra a BBQ Louisiana sült csirkemellet, majd óvatosan emeljük ki az alufóliából, a grillezett brokkolit, - vigyázva nehogy megégessük a kezünket a gőztől - és kínáljuk együtt ezt a gyors, könnyed, vitamindús vacsorát, vagy ebédet a családunknak, vagy csak saját magunknak. :)

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása