Afrikai ropogós csirke sült krumplival mentás uborkasalátával KETO
2017. május 17. írta: Klarissza24

Afrikai ropogós csirke sült krumplival mentás uborkasalátával KETO

 

Egyszerűen, gyorsan finomat… :)

 

 

Egy fárasztó nap után, a családi asztalnál, – nincs is jobb, mint egy jó és ízletes vacsora, egy pohár jó bor kíséretével, de akár ebédre is kiváló fogás, sőt ez több mint jó, egyszerűen fenséges és mennyei, a ropogós és szaftos csirke-sült krumplival, igazán a mennyben érezhetjük magunkat… :)

 

Nagyon egyszerű elkészíteni, kezdők is bátran hozzáfoghatnak…

 

Afrikai steak ropogós csirke sült krumplival és mentás fokhagymás uborkasalátával KETO
Hozzávalók:

6 db csirkecomb felső
*Afrikai steak fűszerkeverék
*cayenne bors – ízlés szerint
*Himalája só – ízlés szerint
*ötbors őrölt fűszer – ízlés szerint
Köret:
1 kg krumpli
(Keto étrendnél nem javasolt a krumpli, helyette zellergumót használjunk és azt süssük ki)
*sültburgonya fűszersó szerecsendióval
kókuszzsír
Mentás fokhagymás uborkasaláta:
2-3 ek tejszín
½ görög joghurt – egy nagydoboz fele
½ - 1 csokor friss menta levél  - ízlés szerint, ki mennyire mentásan szereti  apróra vágva
1 gerezd fokhagyma – átnyomva
1 db kígyó uborka
1 kk *Himalája só


A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:

http://azsiabolt.hu/termekek

Afrikai steak ropogós csirke sült krumplival és mentás fokhagymás uborkasalátával KETO
elkészítése:
A csirkecombokat az Afrikai steak fűszerkeverékkel befűszerezzük és sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg cayenne borssal is, és tegyük félre egy 15-30 percre, de akár egy éjszakára is pácolódhat a hűtőben, annál finomabb lesz.

A krumplit pucoljuk és mossuk meg, (keto étrendnél a zeller gumót) csöpögtessük le, és vágjuk karikra vagy fél karikára, vagy hasábra. Ha elkészültünk, tegyük egy tepsibe és szórjuk meg sültburgonya fűszersóval és tegyük félre.

Ezt követően a csirkecombokat tegyük a grill rácsra és a tepsiben lévő burgonyát pedig a grill rács alá, - itt nem teszünk rá kókuszolajat, mert a csirke kisült szaftja rácsöpög a krumplira, mely isteni finom íz kavalkáddal párosul -. Kapcsoljuk be a hőlégkeveréses hőfokot, 230 fokon, süssük 1 órán keresztül. Én jól megsülve ropogósan szeretem, így 1 órán keresztül sütöttem.

Lehet sütőben is sütni, akkor tegyünk rá a csirkecombokra 6 ek kókuszolajat, mindegyik csirkecombra egy evőkanállal. Alufóliával lefedve süssük kb. fél óráig, utána levéve az alufóliát, locsoljuk meg a szaftjával a csirkecombokat, és még kb. 15-20 percig pirítsuk ropogósra. A sütő aljára pedig tepsibe helyezzük el a krumplit és locsoljuk meg ezt is kb 5 ek kókuszolajjal, fedjük le, mint a csirkét, és utána majd pirítsuk meg.

Amíg sül a csirkénk és a krumpli, addig készítsük el a mentás fokhagymás öntetet. A hozzávalóknál lévő alapanyagokat, keverjük össze. Majd ezt követően az uborkát vágjuk fel vékony karikára egy késsel, vagy akinek van uborkareszelője azzal is megteheti. Aki nem szereti, vagy nem eheti az uborka héját, az pucolja meg előtte. Ezt követően sózzuk és keverjük össze, majd hagyjuk pihenni 10 percig, amíg levet ereszt az uborka, majd nyomkodjuk ki az uborka levét, és keverjük össze az öntettel. Tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Tálalásnál az afrikai sült csirkecombokat, kínáljuk a ropogós sült krumplival (zellerrel) és a mentás fokhagymás uborkasalátával.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:

https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása