Ízes kalandok!
Egyszerűségében nagyszerű, könnyed és nagyon finom!
Bármennyire is sablonosnak tűnhet egy csirkemell recept, ez nem az! Izgalmas új ízekkel dobhatod fel az ebédet vagy a vacsorát. Ugyanakkor igazán nem bonyolult feladat elkészíteni, így akár hétköznapokon is ünnepelhetünk ezzel a finom fűszeres csirkével.
Ez egy igazi ínyencség, amivel akár elkápráztathatod a vendégeidet is. Sőt hidegtálra is pakolhatod vendégváróként. :)
Texasi kukoricás csirkés vagdalt baconburokban sütve KETO
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
3 db zöldhagyma zölddel együtt
1 nagy gerezd fokhagyma – átnyomva
1 ek kókuszolaj
1 doboz kukorica konzerv - (Keto étrendet követők, hagyják el!)
2 db tojás
4 ek 20% tejföl
10 dkg Torockói bazsalikomos sajt – reszelve – de bármilyen sajt jó hozzá
3 ek rizsliszt - (Keto étrendet követők, mandulalisztet használjanak)
2 csomag/tálca szeletelt bacon szalonna
Fűszerek:
2 csipet chili pehely
2 kk Texasi füstös fűszerkeverék
½ kk ötbors őrölt fűszer
Köret: (Keto étrendet követők, sült zellert készítsenek, burgonyát hagyják el!)
1 kg burgonya
sült burgonya fűszer szerecsendióval
A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Texasi kukoricás csirkés vagdalt baconburokban sütve KETO
elkészítése:
A csirkemellfilét vágjuk apró kockákra. A sajtot reszeljük le, a hagymát vágjuk karikára. Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk hasábokra.
Fogjunk egy kisebb kenyérsütőformát, - akinek nincs ilyen, egy kisebb tortaforma is megteszi - tegyünk bele sütőpapírt, majd a szeletelt bacon szalonnával béleljük ki a széleit, mindkét oldalon, úgy, hogy a szalonna vége kilógjon a formából, és a szalonna egy kicsit fedje is egymást. Ha készen vagyunk, akkor a két végénél is ugyanúgy tegyünk szalonnát. Tegyük félre.
Melegítsük elő a sütőt, 180 fokra.
Egy mérőpohárba üssük bele a tojást, tegyük bele a tejfölt, a lisztet és a reszelt sajtot, jól keverjük el simára. Ezt is tegyük félre.
Majd egy serpenyőbe hevítsük fel a kókuszolajat, és pirítsuk meg a hagymát, dobjuk rá a fokhagymát, és pirítsuk tovább, addig, amíg a fokhagymának nem érezzük az illatát. Vigyázzunk el ne égjen.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, keverjük el, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, és pirítsuk meg. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a leszűrt kukoricát, aki nem szereti a kukoricát, helyette tehet bele zöldborsót is. (Keto étrendet követők, mindkettőt hagyják el, helyette zöldhüvelyű babot felaprítva használhatnak.)
Ezután keverjük hozzá a tojásos-sajtos keveréket, és az egész csirkés masszát öntsük a baconnal kibélelt kenyérsütőforma közepére, majd egyengessük el, és ütögessük egy kicsit a konyhaasztalhoz, hogy a légbuborékok kiszökkenjenek belőle.
Már csak az utolsó kis szösszenet van a munkából, fedjük be a texasi kukoricás-csirkés masszánkat, a kilógó baconnal, először egymás után a két oldalánál, úgy hogy fedjék egymást, majd a végén a két végénél is hajtsuk rá.
Ha elkészültünk, mehet a sütőbe, 180 fokon kb. 20-30 percre. Akkor jó, amikor szép arany barnára pirult a bacon. Ha ez a fázis megvan, akkor vegyük ki, tegyünk rá a formára egy tálcát - vigyázzunk, meg ne égessük magunkat a forró formával - és fordítsuk meg, így az alja kerül most felülre.
Ezután, egy konyhai lapát segítségével, emeljük át egy tepsibe a baconos vagdaltat, és kb. 5-10 percre tegyük vissza a sütőbe, viszont most már nagy fokozatra állítsuk a sütő hőfokát. Akkor jó, ha szintén szép arany barnára pirult a bacon. Ha kész, hagyjuk hűlni egy kicsit.
Az előkészített hasábburgonyát, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd szórjuk meg szerecsendióval ízesített-sült burgonya fűszersóval, és tegyük a sütőbe sülni, ennek kb. 15-20 perc sütés szükséges. De akár, krumplipürét is készíthetünk hozzá, vagy salátát. Ki, amit szeret.
Amikor minden megsült, tálalhatunk is. Szeleteljük fel a texasi kukoricás csirkés vagdaltat, kínáljuk hozzá a sütőben sült fűszeres hasábburgonyát. Adhatunk hozzá kovászos uborkát, vagy bármilyen idény salátát.
Ez a vagdalt hidegen is kiváló fogás, bármilyen salátához kísérőként. Hideg előételként, vendégvárónak is praktikus megoldás.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza