Texasi kukoricás csirkés vagdalt baconburokban sütve KETO
2017. május 30. írta: Klarissza24

Texasi kukoricás csirkés vagdalt baconburokban sütve KETO

Ízes kalandok! 


Egyszerűségében nagyszerű, könnyed és nagyon finom!

 

Bármennyire is sablonosnak tűnhet egy csirkemell recept, ez nem az! Izgalmas új ízekkel dobhatod fel az ebédet vagy a vacsorát. Ugyanakkor igazán nem bonyolult feladat elkészíteni, így akár hétköznapokon is ünnepelhetünk ezzel a finom fűszeres csirkével.

Ez egy igazi ínyencség, amivel akár elkápráztathatod a vendégeidet is. Sőt hidegtálra is pakolhatod vendégváróként. :)

 

Texasi kukoricás csirkés vagdalt baconburokban sütve KETO
Hozzávalók:

50 dkg csirkemellfilé
3 db zöldhagyma zölddel együtt
1 nagy gerezd fokhagyma – átnyomva
1 ek kókuszolaj
1 doboz kukorica konzerv - (Keto étrendet követők, hagyják el!)
2 db tojás
4 ek 20% tejföl
10 dkg Torockói bazsalikomos sajt – reszelve – de bármilyen sajt jó hozzá
3 ek rizsliszt - (Keto étrendet követők, mandulalisztet használjanak)
2 csomag/tálca szeletelt bacon szalonna
Fűszerek:
2 csipet chili pehely
2 kk Texasi füstös fűszerkeverék
½ kk ötbors őrölt fűszer
Köret: (Keto étrendet követők, sült zellert készítsenek, burgonyát hagyják el!)
1 kg burgonya
sült burgonya fűszer szerecsendióval

A hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek

Texasi kukoricás csirkés vagdalt baconburokban sütve KETO
elkészítése:

A csirkemellfilét vágjuk apró kockákra. A sajtot reszeljük le, a hagymát vágjuk karikára. Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk hasábokra.

Fogjunk egy kisebb kenyérsütőformát, - akinek nincs ilyen, egy kisebb tortaforma is megteszi - tegyünk bele sütőpapírt, majd a szeletelt bacon szalonnával béleljük ki a széleit, mindkét oldalon, úgy, hogy a szalonna vége kilógjon a formából, és a szalonna egy kicsit fedje is egymást. Ha készen vagyunk, akkor a két végénél is ugyanúgy tegyünk szalonnát. Tegyük félre.

Melegítsük elő a sütőt, 180 fokra.

Egy mérőpohárba üssük bele a tojást, tegyük bele a tejfölt, a lisztet és a reszelt sajtot, jól keverjük el simára. Ezt is tegyük félre.

Majd egy serpenyőbe hevítsük fel a kókuszolajat, és pirítsuk meg a hagymát, dobjuk rá a fokhagymát, és pirítsuk tovább, addig, amíg a fokhagymának nem érezzük az illatát. Vigyázzunk el ne égjen.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, keverjük el, és a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, és pirítsuk meg. Ha elkészült, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a leszűrt kukoricát, aki nem szereti a kukoricát, helyette tehet bele zöldborsót is. (Keto étrendet követők, mindkettőt hagyják el, helyette zöldhüvelyű babot felaprítva használhatnak.)

Ezután keverjük hozzá a tojásos-sajtos keveréket, és az egész csirkés masszát öntsük a baconnal kibélelt kenyérsütőforma közepére, majd egyengessük el, és ütögessük egy kicsit a konyhaasztalhoz, hogy a légbuborékok kiszökkenjenek belőle.

Már csak az utolsó kis szösszenet van a munkából, fedjük be a texasi kukoricás-csirkés masszánkat, a kilógó baconnal, először egymás után a két oldalánál, úgy hogy fedjék egymást, majd a végén a két végénél is hajtsuk rá.

Ha elkészültünk, mehet a sütőbe, 180 fokon kb. 20-30 percre. Akkor jó, amikor szép arany barnára pirult a bacon. Ha ez a fázis megvan, akkor vegyük ki, tegyünk rá a formára egy tálcát - vigyázzunk, meg ne égessük magunkat a forró formával - és fordítsuk meg, így az alja kerül most felülre.

Ezután, egy konyhai lapát segítségével, emeljük át egy tepsibe a baconos vagdaltat, és kb. 5-10 percre tegyük vissza a sütőbe, viszont most már nagy fokozatra állítsuk a sütő hőfokát. Akkor jó, ha szintén szép arany barnára pirult a bacon. Ha kész, hagyjuk hűlni egy kicsit.

Az előkészített hasábburgonyát, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd szórjuk meg szerecsendióval ízesített-sült burgonya fűszersóval, és tegyük a sütőbe sülni, ennek kb. 15-20 perc sütés szükséges. De akár, krumplipürét is készíthetünk hozzá, vagy salátát. Ki, amit szeret.

 

Amikor minden megsült, tálalhatunk is. Szeleteljük fel a texasi kukoricás csirkés vagdaltat, kínáljuk hozzá a sütőben sült fűszeres hasábburgonyát. Adhatunk hozzá kovászos uborkát, vagy bármilyen idény salátát.

Ez a vagdalt hidegen is kiváló fogás, bármilyen salátához kísérőként. Hideg előételként, vendégvárónak is praktikus megoldás.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása