Mi van a kamrában?
Készítsünk megszokottból érdekeset...
Hogy hogyan? Pom-Pom elmeséli… :)
Pom-Pom egy ágon ült, és belesett a konyhaablakon. A konyhában Bogyó szaladgált fel-alá, az egyik sarokból a másik sarokba, s közben ilyeneket mondott:
„Ez sincs! Meg az sincs! Sőt, ha meggondolom, semmi sincs!”
Pom-Pom követte szemével a rohangáló Bogyót, majd az ablakpárkányra ugrott, és beszólt, mert már szédült a sok szaladgálástól.
– Szia, Bogyó! Miért rohangálsz a konyhában?
– Szia, Pom-Pom! Most nem érek rá beszélgetni, fő a fejem a sok gondtól!
De Pom-Pomot nem lehetett ilyen könnyen lerázni.
– Állj meg egy pillanatra, és mondd el, miért fő a fejed!
Bogyó megállt egy pillanatra.
– Azért fő a fejem, mert meghívtam mindenkit, és nincs itthon semmi!
– Mi lesz? Névnap? Születésnap? Évforduló? – érdeklődött Pom-Pom.
– Egyik se – felelte Bogyó. – Csak arra gondoltam, hogy jó lenne találkozni. Csak úgy, barátságból.
– Jó gondolat! Nagyszerű gondolat! – helyeselt Pom-Pom. – A barátság nagyszerű dolog! Nincs szebb dolog a világon!
– Szép dolog, szép dolog! De most mit főzzek? Nincs itthon semmi!
– Van itthon egy csomó dolog, ebből is egy kis maradék, abból is egy kis maradék, amiből egy kis ügyességgel pompás uzsonnát lehet készíteni. Boszorkányos ügyességgel nagyszerű uzsonnát varázsolunk belőle. Figyelj! Hipp-hopp! Kezdődik a varázsolás!
Mert figyeld meg, hogy egy ügyes háziasszony mindenből tud ízletes falatokat készíteni. Egy kis kedv kell hozzá, meg egy kis ész. Kedv van, ész van, uzsonna van. Most teríts meg szépen, hogy a látványban is gyönyörködjenek a vendégek!... Mese folytatása itt
Nagyon szeretem azokat a sütiket, amit csak egy kis, hipp-hopp, lazasággal, gyorsan el tudunk készíteni és általában csak otthon körül kell nézni a kamrában, és minden megtalálható,-úgy ahogy Pom-Pom meséjében-, és ha még sütni sem kell, na, az a hab a tortán… :)
Amikor hirtelen kell valami ötlet, erre az egyszerű receptre mindig számíthatsz, arról nem is beszélve, hogy a gyerekek is imádják, mert isteni finom… :)
Kókusztekercs mályvacukorral töltve
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz – gluténmentes keksz itt
1 csomag vaníliás cukor vagy vanília rúd magja
3 ek cukrozatlan natúr kakaópor
1 doboz mascarpone
4-5 ek nutella – ízlés szerint
erdei gyümölcs cukormentes dzsem (jam) itt
70%-os étcsokoládé
(nekem volt a kamrámban, egy kis maradék csokoládém, gőz felett megolvasztottam, langyosra hűtöttem, így azt is beletettem, nagyon jó csokoládés lett így… :)
1 csomag kókuszreszelék
fél csomag kicsi pille cukor/mályvacukor
Elkészítés:
A kekszet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vaníliát, kakaóport, és jól összekeverjük.
Egy másik tálba keverjük össze a mascarponét a nutellával. Ezt követően keverjük hozzá a kakaós-kekszes alaphoz, jól keverjük el.
Majd adjuk hozzá a cukormentes erdei gyümölcs dzsemet (jam-et), annyit, hogy nyújtható masszát kapjunk, ne legyen száraz, de ne legyen túl lágy se.
Egy darab sütőpapírt megszórunk kókuszreszelékkel, majd ezen kinyújtjuk a kakaós kekszes masszát, és bele, vagyis rátesszük sorba a pille cukrot és óvatosan feltekerjük, (mint a bejglit). Majd hűtőbe tesszük kínálásig. Utána lehet szeletelni.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza