Egy kis kényeztetés: Epres-kókuszos szelet...
2017. június 11. írta: Klarissza24

Egy kis kényeztetés: Epres-kókuszos szelet...

Az eper a legfinomabb gyümölcsök egyike… :)

 
Magában vagy desszertbe, süteménybe keverve is élvezhetjük az ízét. Sőt, mártásokban, szószokban is csodálatos élményt okoz. De persze könnyű neki! Már a kinézete is olyan, hogy felderül tőle az ember szíve. A legszebb színt és formát tudhatja magáénak… :)


Könnyen elkészíthető epres-kókuszos szeletet készítettem. Szinte feldobódik tőle az ember, igazán kényeztető finomság, készítsétek el Ti is… :)

Epres-kókuszos szelet - gluténmentes
Hozzávalók
Alap tészta:
280 g vajat - szobahőmérsékletű
140 g gyümölcscukor vagy cukor
300 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – de az Aldiban is kapható
100 g Nagykun rizsliszt itt 
(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönkölybúza fehérlisztet)
1 tk sütőpor
120 g kókuszreszelék
90-100 ml víz
Töltelék:
300 g eper
300 g cukormentes eperlekvár
Tetejére:
2 nagy tojás
40 g gyümölcscukor vagy cukor
120 g őrölt gluténmentes zabpehely
75 g őrölt mandula
30 g kókuszreszelék

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A vajat és a lisztet tegyük egy tálba, majd morzsoljuk össze. Ezt követően, adjuk hozzá a cukrot, a sütőport és a szárított kókuszreszeléket, és adjunk hozzá annyi hideg vizet, hogy jól gyúrható tésztává váljon. Fóliába betekerve, tegyük a hűtőbe 10 percre. Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk bele a tésztát, és egyengessük el. Majd tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 20 percig. Hagyjuk kihűlni.

Addig mossuk meg az epreket és csumázzuk ki, és vágjuk szeletekre. Majd kenjük be a tészta tetejét eperlekvárral, és tegyük rá szép sorban a szeletelt epret.

Ha elkészültünk, a tetejére készítsük el a masszát. A zabpelyhet daráljuk meg, de ne legyen lisztállagú. Majd egy keverő tálba tegyük bele a tojást, a cukrot és keverjük habosra, majd adjuk hozzá az őrölt mandulát, zabpelyhet és a kókuszreszeléket. Ezt a masszát öntsük az eper szemekre, egyengessük el egy kicsit, nem baj, ha kilátszanak az eperszemek, sokkal jobban mutatnak, majd tegyük be a sütőbe még 15 percre. Akkor jó, amikor kezd arany barnára sülni a teteje.

Ha elkészült az epres kókuszos sütemény, hagyjuk hűlni, majd vágjuk szeletekre, díszítjük mentával és extraként, adhatunk hozzá vanília fagylaltot, vagy tejszínhabot.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása