Egy csipetnyi élvezet!
Fő a változatosság, úgyhogy kétség nem fér hozzá, hogy az eheti pecsenyefogás, az édes-erős steakborsos sült tarja. :)
Hihetetlen könnyű elkészíteni, a végeredmény pedig egy omlós, szaftos hús lesz. Havonta kb. egyszer mindig a szárnyasokat lecserélem tarjára. Igyekszem változatosan főzni, ha csak tehetem, mindig beújítok egy kicsit.
A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképpen elkészíthető része, és ízletes fogás kreálhatunk belőle. Nekem mindig olyan szerencsém van, hogy hihetetlen gyönyörű hús szeleteket szoktam venni, tényleg nagyon vékony rétegben van a zsírréteg benne, pont annyira, amennyire szükséges. :) Így nem is mondhatom azt, hogy megterhelő, úgymond nehéz étel lenne a szervezetnek.
Érdemes kipróbálni ezt a receptemet is, mert isteni finomat lakmározhatunk belőle.
Édes-erős steak borsos sült tarja-hagymás újburgonyával
Hozzávalók:
4 szelet sertés tarja csontos
1 doboz nagy görög joghurt
1 dl extra szűz olívaolaj
Fűszerek:
édes-erős steakbors
Himalája só
2 csipet chili pehely
1 ek Las Vegas grill fűszerkeverék
Köret: (Keto étrendet követők, hagyják el, helyette sült zellert készítsenek!)
1 kg újburgonya
4 db vöröshagyma
50 ml extra szűz olívaolaj
1 púpos tk sültburgonya fűszersó szerecsendióval
Savanyúság:
kovászos uborka
A hozzávalóknál lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek
Édes-erős steakborsos sült tarja KETO
elkészítése:
A tarja szeleteket, sózzuk és édes-erős steak borssal is fűszerezzük be, majd tegyük félre.
Majd készítsük el a joghurtos pácot: A joghurtot tegyük egy tálba, adjuk hozzá a chili pelyhet, a Las Vegas grill fűszerkeveréket, olívaolajat és jól keverjük össze. Majd tegyük bele a tarja szeleteket, és jól forgassuk meg a pácban, majd letakarva, tegyük a hűtőbe, minimum fél-1 órára, de lehet egy egész éjszakára is. Én mindig, egy éjszakán át szoktam pácolódni hagyni a húst.
Pucoljuk meg a krumplit és a vöröshagymát, majd mindkettőt vágjuk cikkekre. Ha elkészültünk, tegyük egy tepsibe. Az olívaolajat keverjük össze a sültburgonya fűszersóval, majd öntsük a hagymás-burgonyára és jól keverjük át. Nagy fokon előmelegített forró sütőbe, alufóliával lefedve 15 percig süssük, majd levéve a fóliát még 10-15 percig pirítsuk készre.
A pácolt hússzeleteket, sütés előtt 15 perccel vegyük ki a hűtőből, és egy grill serpenyőbe (vagy serpenyőbe), de a kerti grill is tökéletes hozzá, süssük készre.
Ha elkészültünk, akkor tálaljuk az édes-erős steakborsos sült tarját a hagymás burgonyával, hozzá finom kovászos uborkát kínáljunk, szórjuk meg a tetejét zöldhagyma karikákkal.
Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm
További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/
Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza