Ízmorzsák: Sárgabarackos túrókrémes csiga
2017. augusztus 01. írta: Klarissza24

Ízmorzsák: Sárgabarackos túrókrémes csiga

Egyszerűen-gyorsan valami finomat… :)


Imádom a nyarat, mert ilyenkor roskadoznak a piacok a szebbnél szebb gyümölcsöktől. Vagy épp sokunk kertjében érnek a színes, ízletes és zamatos gyümölcsök. 

Jobbnál jobb és finomabbnál finomabb süteményeket lehet készíteni belőlük. :)


Amit, ma hoztam nektek, egy nagyon egyszerű finomság, a sárgabarackos túrókrémes csiga, melyben a citromos ízes túrókrém, és a zamatos, érett barackok nagyon jó párosítást alkotnak, és hihetetlenül finom desszert lesz belőlük. Érdemes kipróbálni, de akár szilvával is nagyon finom. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom… :)

Sárgabarackos túrókrémes csiga gluténmentes
Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta gluténmentesen itt
250 g túró - szobahőmérsékletű
1-2 ek mascarpone - szobahőmérsékletű
2-3 ek porcukor – ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
1 tojás – felverve
8-10 db sárgabarack
Szóráshoz:
kristálycukor
Díszítéshez:
porcukor


Elkészítés:
A sárgabarackot mossuk meg, és magozzuk ki. Majd kb. 4-5 db-ot vágjuk apró kockára. A többit, pedig negyedbe.

Ha ezzel elkészültünk akkor egy tálba tegyük bele a túrót, a mascarponét, porcukrot és a citrom reszelt héját, majd keverjük el egy fakanál segítségével.  (A mascarpone fenti mennyisége, függ a túró állagától, ha nagyon vizes, akkor csak 1 ek tegyünk bele, ha szárazabb, akkor mehet bele a 2 ek.-al).


Ezután hozzáadhatjuk, az apróra vágott sárgabarackot, és szintén keverjük össze.

A leveles tésztát hajtogassuk ki, és kenjük meg a sárgabarackos túrókrémmel, és a szélesebb részénél, kezdjük feltekerni, az alatta lévő sütőpapír segítségével. De úgy is csinálhatjuk, hogy a leves tészta szélesebb részéhez tesszük a túrókrémet, egy csíkban, és úgy tekerjük fel. Ki, ahogy szeretné, úgy csinálja.


Majd ha készen vagyunk a tekeréssel, emeljük át egy tepsibe, és tegyük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen, én kb. fél órát hagytam a hidegen.

Ezt követően, vágjuk kb. 2-3 ujjnyi vastagságú szeletekre, és tegyük megfordítva, egy sütőpapíros tepsibe. Utána verjük fel a tojást, egy ecset segítségével a leveles tészta széleit, oldalát kenjük át.


Ha elkészültünk, a negyedbe vágott sárgabarackot helyezzünk el a tetején, szórjuk meg kristálycukorral, és mehet a 180 fokos sütőbe kb. 20-40 percre, akkor jó, amikor szép arany barnára sültek. Nekem a gázsütőmön 33 perc kellett.

Ha megsültek, hagyjuk kihűlni egy kicsit, mert nagyon forró a töltelék. Aki igényli, megszórhatja a tetejét porcukorral.

 

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása