Egy ínyencség: Ropogós zöldfűszeres csirkecombok KETO
2017. augusztus 11. írta: Klarissza24

Egy ínyencség: Ropogós zöldfűszeres csirkecombok KETO

A grill partik királya!

 


Az ízeket élvezni kell, a lényeg legyen tökéletes az ebéd vagy a vacsora. :)


Ha egy ilyen finomságra vágysz, ezt bizony el kell készítened. :)
A sült csirkét majdnem mindenki szereti, és tökéleteset készíteni belőle, pedig nem nagy ördöngösség. Legjobb diétás étel, és oly változatosan finom ételeket lehet belőle varázsolni. 
Ez a sült csirke receptem, mindig jó választás hétköznapra, hétvégére, de akár ünnepi ételnek is, felturbózva még zöldségekkel vagy salátával. Ha finom ételt szeretnél készíteni, lepd meg vele a barátaidat, családtagjaidat. :) Szinten biztos, hogy a kedvenceid közé fog kerülni! Kezdőknek is bátran ajánlom!


Ropogós zöldfűszeres csirkecombok KETO hagymás sült krumplival recept gluténmentes
Hozzávalók:

6 db csirkecomb
Himalája só – ízlés szerint
1 kk hétbors durvára darált fűszer – ízlés szerint
Hagymás zöldfűszeres pác recept:
2 db nagy vöröshagyma
3 gerezd nagy fokhagyma
1 kk cayenne bors
1 kk őrölt kömény
1 kk curry
1 kk Kalocsai pirospaprika
5 szem boróka bogyó – mozsárban összetörve
1 kk dijoni mustár
200 ml extra szűz olívaolaj
Friss fűszerek – ízlés szerint:
majoranna
oregáno
kakukkfű
(ha nincs friss, akkor fél kk szárított fűszert használjunk)
Hagymás sült burgonya recept:
(Keto étrendet követőek, ezt hagyják el, vagy helyettesíthetik, hagymás sült zellerrel)
1 kg burgonya
a pácban lévő hagyma

 

A hozzávalóknál  lévő fűszereket, a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:
http://azsiabolt.hu/termekek

 

Ropogós zöldfűszeres csirkecomb KETO recept
elkészítése:

A pác hozzávalóit, a reszelt fokhagymát, cayenne borst, őrölt köményt, curryt, kalocsai pirospaprikát, dijoni mustárt és az összetört boróka bogyót, extra szűz olívaolajat tegyünk egy befőttes üvegbe és jól rázzuk össze. Vagy egy kisebb tálkába és keverjük el egy habverővel.

Ezután a csirkecombokat, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük egy jól zárható dobozba, és öntsük rá a fűszeres pácot, és adjuk hozzá a karikára vágott vöröshagymát, majd jól forgassuk össze a páccal a csirkecombokat. A zöldfűszerekről szedjük le a leveleket, majd vágjuk apróra egy éles kés segítségéve és szórjuk rá és szintén jól forgassuk át a pácban. Hagyjuk pácolódni, minimum 15-30 percet. De akár egy éjszakán keresztül is hűsölhet, lefedve a hűtőben, ha másnap szeretnénk elkészíteni.  Minél tovább pácolódik, annál finomabb.


Ezután tegyük egy grillsütőbe, (vagy egy tepsibe, először alufóliával lefedve, és utána alufólia nélkül süssük ropogósra) kb. 40-45 perc alatt készen van. De akár kerti grillen is tökéletesen megpirulnak a zöldfűszeres csirkecombok. Sütés közben, kenegessük át a páclével.

Hagymás sült burgonya recept (Keto étrendet követőek hagyják el, vagy hagymás sült zellert készítsenek)
elkészítése:
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk kockára. Ha grill sütőben sütjük, akkor tegyük a tepsibe a csirke alá, rácsöpög a finom sült csirke szaftja. Félidőnél, pedig adjuk hozzá a pácban lévő hagymát, keverjük el a krumplival és pirítsuk készre. De sütőben is megsüthető.


Ha mindennel elkészültünk, tálaljuk a zöldfűszeres pirított csirkecombokat, a hagymás sült krumplival, csemege vagy kovászos uborkát is kínálhatunk hozzá.

 

Ha tetszett a recept, kérlek, oszd meg másokkal is, hisz az egészség mindenkié… Köszönöm

 

További receptekért, tippekért, érdekességekért csatlakozz a facebook oldalamhoz:
https://www.facebook.com/mediterranetelek.klarissza
https://www.instagram.com/klarissza43/

 

Jó étvágyat és jó egészséget!
Klarissza

 

 

süti beállítások módosítása